✿ SUPER DUPER CRAZIEST, FUNNIEST & TALKATIVE GIRL ✿

My photo
You'll hate me. Thank you.

✿ LAY ME DOWN ✿

Friday, December 16, 2011

HAPPY MOMENT EVER :)

PENAT TAPI HAPPY GILERRR ! okay nape aku happy ? sampai gilerr happynya . akak-2 tempat keje aku mmg the best laa , happening sgt . and for sure akak supervisor ;) okay nak dengar cite tak ? okay tak buleh dengar , baca jee kay ? haha . *dah gilerr dah aku :p

okay macam neh cerita dia , baca satu-2 bukan laju-2 kay . haha . okay nak start dah . tadi pukul 10 , patutnya semua dah balik , macam biasa tunggu semua ada baru balik . then tadi dah nak pergi thumb print*semangat nak balik ! haha* tiba-2 ada announcement , *PERHATIAN KEPADA SEMUA SA SOFTLINE AND HARDLINE DEPARTMENT SILA KE RECEIVING CENTER* 

at first aku tak pergi , akak-2 lain pun tak pergi gak . yang pergi arjun jee . *org kuat deparment aku , haha* pastu lalu laa manager , dia nak suh aku pergi then dia cakap tak payah sbb aku baru . so aku pun  lega . haha . then tetiba , dtg pulak assistant dia , 'diana , pegi belakang tolong okay ' then dia pegi dkt akak-2 yang tgh ready ramai-2 nak balik neh haa , 'ladies , pergi tolong cepat' akak semua terus pergi belakang . lambat sampai sebab lori rosak . huhu

sampai dekat receiving center tuh , uncle jerit 'pergi amek troli laa , angkat barang baru sampai ' then akak semua cakap 'lahhhh , kene amek troli ke , aunty neh tak cakap pun ! ' semua berlari amek troli . aku tak lari , aku amek jee dekat aunty sally tuh *assistant manager tadi* aunty siap bawak dua . haha. then semua beratur dekat receiving center tunggu turn amek barang . 

tukang campak-2 dalam troli , for sure laa org kuat kan , arjun . haha . bapak laju dia baling-2 barang tuh semua . kitorang neh haa , tengah tunggu tuh siap gelak-2 bagai . akak-2 neh semua best , tak sombong even aku budak baru . diorang layan aku macam adik diorang . *SAYANG AKAK SEMUA SANGAT-2 !* yang akak supervisor neh , kami tgh nak tunggu turn amek barang , akak siap amek gamba . haha . sporting laa akak !

so kami pun happy laa , aku for sure happy . dalam dua hari jee , dah buleh masuk satu kepala dgn akak-2 semua ! sayang nak tinggal diorang . anyway , aku akak kenang saat indah malam neh sampai bila-2 . *haish kalau ada gamba kan best :( * 

nanti blogging lagi , besuk full day wehh , ngntuk pulak nanti . dah laa stock baru banyak gilerr sampai tadi . yang semalam pun tak settle lagi . baca invoice sekali pun aku dah serabut . huhu . baiii . assalamualaikum , adios amigos :') 

p/s : text dengan capital-M , sumpah saya rindu awak :')

i love you , just the way you are =)

Friday, December 9, 2011

RINDU CAPITAL-M :(

kenapa gambar bulan ? sebab aku rindu capital-M . aku amek gamba bulan neh waktu aku balik rumah lama pegi kemas barang . aku nampak bulan neh cantik sangat . aku keluar phone then terus snap gambar bulan . kenapa bulan ? sebab aku anggap capital-M macam bulan . kehadiran dia dalam hidup aku buat aku tersenyum . sentiasa ada untuk aku , bila aku sedih , aku nangis , aku gembira , aku marah . he is everything .

tapi sekarang , tak rapat lagi . well , aku ego tinggi kalau korang nak tahu . terlampau tinggi . sekali hati aku keras , hati aku akan jadi lebih keras dari kerikil . aku terlampau sayang dia sampai aku tanak dia terluka . aku nak dia terus mengejar gadis yang dia suka . biar laa dia cuba dapatkan gadis tuh . aku tanak hati aku terus terluka . terluka sebab mengharapkan kasih dan sayang dia .

even dia tetap text aku , tapi aku hanya mampu pandang jee . aku tanak rep . jahat aku kan ? takpe laa , nanti dia okay laa tanpa aku . and aku pun akan okay jugak tanpa dia . huhu . act , aku pun tak paham kenapa kali neh aku betul-2 jauhkan diri dari dia . before this aku tak sanggup nak buat tahuk ! aku tak sampai hati . aku tanak dia sedih . *even aku terpaksa menyakitkan hati aku sendiri . but , its okay

now M hanya melakukan aktiviti mengeLIKE status-2 aku yang sememangnya aku tuju dekat dia . dan aku hanya mampu view WALL dia even aku ada gamba dengan dia . aku buang dia dari sibling , aku off IM sentiasa , aku IGNORE text dia . how mean i am ! last moment dgn dia ? hang dekat KFC , duduk satu meja , jalan berdua . how i miss that moment very much guys . 

i hope , M akan sentiasa cuba mendapatkan cinta gadis yang digilainya tanpa bantuan aku lagi , sebab aku dah tak mampu lagi nak tanggung perasaan aku yang aku rasa tak sepatutnya ada untuk dia . biar aku merana asal dia gembira . even BFF aku cakap , JANGAN TERUS BERHARAP ! okay , im doing it darl . no more hopes . aku dah tak kesah dah . aku nak aku dengan Capital-F macam dulu . 

Capital-F ? sape pulak ? hee , my ex . i still love him . and he still loves me too . insyaAllah you , kalau betul kita buleh bersama , then we will . now kita kawan baik kan ? its good to have someone like you as my friend  biey . 

thats the thing for tonight . dinner time . i'm hungry ! hee 

p/s : insyaAllah , kalau aku masih ditakdirkan menjadi sahabat Capital-M , aku takkan pernah menolak :)

i love you , just the way you are =)

Thursday, December 8, 2011

THANX MY CHESS BUDDY :)

aku update blog lagi ? haha . melampau . aku a bit sad act hari neh . thinking about capital-M . misshimlikecrazy ! so suddenly one of my chess buddy neh , ARIF do something to cheer me up . huhu . at first aku tak tahu pun he is trying to cheer me up , kitorang just comment pasal lagu jee . then dia cakap apa aku tak paham . *sengal kau buat aku pening . 

thanx again buddy , aku ingat ke menda apa laa mengarut , rupanya nak bagi aku happy . haihhh kau neh , nasib laa kau lagi terer main chess dari aku . haha . so thats the thing nak cakap petang neh . next time blogging lagi okay . 

p/s : i'm waiting for capital-M :(


i love you , just the way you are =)

Wednesday, December 7, 2011

DAY HANGOUT :)

assalamualaikum bloggers . hee , hari neh aku hang dengan aaena and adik dia aaina jugak . haha . pergi interview kerja . last-2 aku rasa macam tak sanggup jee nak keje tempat tuh . ada nak letak aku dekat bahagian masak , okay memang buang tebiat laa kan . haha . dekat rumah pun aku malas , neh nak suh aku masak . memang tak laa kan .

okay lepas kitorang interview tuh , pegi laa lepak dekat rest house . snap-2 picture kan . *dah memang hobi aku snap-2 neh haa . tgh snap-2 tuh , tgok laa dekat langit . mula-2 awan tuh berkepul ke atas jee . last-2 tahu dia jadi macam mana ? tgok pic dekat bawah neh

haa , mesti tak percaya aku amek kan ? serius aku amek gambar neh pakai phone aku . tak percaya buleh jengah FB aku *just to confirm laa kan . agak-2 korang gamba apa ek ? aku pun tak reti nak cakap gambar apa , sebab aku pun tak tahu . aku letak dekat fb , macam-2 diorang teka . dolphin laa , itik laa . pada aku laa kan , macam duyung pun ada . haha . *okay , takde kene mengene . bhaha

so , lepas lepak dekat rest house tuh , kami pegi dataran raub pulak . buat photoshoot sendiri . haha . nak tgok gamba ? okay aku tunjuk sikit laa eh . 

satu jee laa dulu yea , line macam apa jee haa . haha . next time blogging lagi laa ek . 

p/s : saya rindu awak capital-M :'(



i love you , just the way you are =)

Monday, December 5, 2011

VIRUS BARU DEKAT FACEBOOK ?

assalammualaikum . okay , now aku nak share something yang aku jumpa dekat FACEBOOK baru jee tadi . ada virus baru dekat fb . agak bahaya laa kan . aku nak cakap tak reti , kotg baca jee laa pic kat bawah neh sendiri . 

okay , now korang pikir sendiri laa bahaya ke tak kan . kalau kena neh , sendiri malu tahu . hope korang hati-2 laa . segalanya di hujung jari kan ? so tak mustahil kalau benda neh betul-2 jadi . well sekarang , hackers dah ramai . ada jee aku tgok membe-2 aku dkt fb kene hack doirang punya fb laa , twitter apa . jahat betul korang wahai hacker . kenapa laa aniaya orang sampai macam tuh sekali . kesian ouhhhh >.< . 

kay laa , itu jee untuk hari neh . aku nak share tuh jee sebagai peringatan kita bersama okay . so guys , BEWARE WITH TECHNOLOGY !

p/s : nak keluar dgn my girl , pergi cari kerja . biasa laa cuti-2 neh . hee . adios amigos >.<


i love you , just the way you are =)

Friday, December 2, 2011

AKU TANAK PERGI PLKN LAA :'(

assalammualaikum . okay , now aku nak jerit . TANAK , TANAK and TANAK PERGI PLKN ! aku tanak laa . sape buleh buat aku tak payah pergi PLKN ? tolong aku laa . huahuahua . aku dah laa tgh sedih pasal semalam tak habis lagi , tambah pulak dgn neh , haishh mmg rasa nak nangis laa kan . kenapa dgn smalam ? jap lagi cerita laa . neh nak show something kat korang .

kuang hassam tol laa . dah bila nak pergi nya ? tak suka laa lambat-2 neh . buat nya tgh sambung study ke *insyaAllah* dah kena pergi menda neh pulak . buang masa aku laa . Capital-F aku dapat kumpulan1 , syok laa dia habis dulu . siap gelak kat aku . takpe-2 . jaga laa kamu yea . huhu. aduhai , sedih wehhh . dalam kelas aku , aku sorg jee dapat . kejm gilerr ouh ! takpe laa . REDHA jee aku dapat . kira wakil laa .

okay now , kenapa dgn semalam ? cite sikit jee laa yea . semalam hang dgn Capital-M tau . pergi laa hang dkt KFC dgn dia and BFF aku . nak dijadikan cerita , aku dok satu meja dgn Capital-M and BFF aku dok meja lain dgn boy dia . then mcm biasa laa borak apa semua . aku dah agak dia teringat kat someone nak lagi seat yang kami duduk tuh . aku saje laa menyakitkan hati aku tanya pasal tuh , and dia ubah topik sikit pun tanak jawab aku tanya .

then malam tuh text , aku tanya laa , mesti dia ingat kat tuh kan . and guess what , mmg betul pun . sepanjang dgn aku tuh , kepala dia pikir sidia tuh haa . serius aku menangis . air mata aku tumpah dgn tak semena-mena . #gramatis pulak ayat aku . dah laa aku tgh layan lagu exist-dirantai digelalngi rindu . bapak laa haa . mencurah-curah air mata aku keluar ke ladang gandum #dah tibe kokocrunch pulak . then aku terus tak rep aku ckp aku nak tidur . dia tahu pulak aku tipu .

lantak laa . malas aku rep . buat bodoh jee . dah tgh malam dia text lagi , aku pun balas satu perkataan jee yang huruf dia tak sampai lima alphabet pun . then dia tahu laa kot aku takde mood . dia pun 'hem k' . aku biar jee tak rep . okay stop sampai situ yea . kang aku terindu pulak dekat dia . huhu . #mmg tgh rindu pun even baru tadi dia IM aku . biasalah , aku balas sepatah jee .

okay laa , next time blogging lagi . aku nak layan twitter jap . cari inspirasi sikit . nak siapkan novel aku yang dah lama bertangguh . nasib baik laa aku kemas bilik , jumpa novel yang aku buat tuh . blog novel pun dah lama tak update . haihhhh . adios amigos :)

p/s : rumah dah kosong separuh sebab nak pindah sudaaaa :'(


i love you , just the way you are =)

Thursday, November 24, 2011

DO LISTEN TO ME :(

assalammualaikum . huhu . lama tak update blog . weeee~ takde masa laa yanggg . THIS WEEK IS SPM WEEKS ! huhu . but no worries , 3 more papers to go equal to one subject . huhu . kay macam pelik jee tajuk entry tuh kan . act , aku pun tak tahu nak letak tajuk apa kan . just wanna share something dgn korang yang tengah terluka or bersedih . this is from my bff laa . she is the one who keep advising me for the whole day smalam . okay now broadband aku berjalan dengan agak slow sekali . tak buleh nak upload gamba .

lantak kau laa . nampak gayanya , later laa jugak aku upload . kejap lagi nak keluar dengan my cousin , pergi beli gitar . at last dapat my own new gitar kay ! serius suka . next step , kena laa belajar main pulak kan . pandai sikit tak best , kena pandai banyak-2 . huhu . bukan niat nak jadi yuna , or najwa latiff yang korang bising-2 tuh . it just that aku memang dah lama nak beli and belajar main . so tak payah nak cakap aku saje nak jadi mcm diorang . tak kuasa ! jadi diri sendiri jee sudah . yezz , memang aku nak buat video , cover lagu , and upload dekat youtube . tapi step by step laa kan . banyak lagi kene belajar .

lagipun spm tak habis lagi haa . next week aku try laa buat satu kan . but mcm aku ckp tadi step by step . huhu . now aku lapar gilerr kay . dari pagi tadi bangun tak makan ape lagi . tuh pun aku bangun sebab my twin call . hari neh birthday dia . huhu . suka sangat dapat otp dengan dia tau . comel jee suare dia . huhu . tapi aku agak terkedu laa , tak sangka dia nak call . so aku jadi tak banyak cakap sangat . tapi whatever it is , aku ceria jugak sebab suka dpt otp dgn dia .

kay laa , nak pi mandi , then siap-2 . nak keluar jap lagi dgn cousin . mcm-2 nak buat . nak bayar itu , nak beli ini . huhu . adios amigos :)

p/s : sorry Capital-M tak angkat call awk semalam , kite dah tidur . tunggu awk punya pasal tau , takpe . ada lagi tiga hari kan , awk buleh call lagi . saya sayang awak sangat , rindu awak :)




i love you , just the way you are =)

Thursday, November 3, 2011

MALAM KAMI MENGGILA BERSAMA :)

assalammualaikum . okay , serius malam neh happening glerr laa kan . before aku cite , jap nak cite benda lain dulu . tadi asrama lelaki sch aku terbakar . punca ? masih dalam siasatan . so , no comment :) tapi sayangggg , aku tak pegi sch pun tadi . haishh , rugi-2 . ceyhhhhh , takpe laa , gamba sume aku dah download buat kenangan bila aku dah keluar nanti :) 

tadi ada solat hajat kat sch aku , so alhamdulillah aku berjaya menyempurnakan nya . solat hajat tuh sch aku buat untuk students yang nak EXAM SPM and STPM :) best of luck guys :) moga kita semua dapat keputusan yang cemerlang okay . InsyaAllah :) 

so back to story kat atas tuh , aku tak tahu nape hari neh CHAT ROOM kami happening sangat-2 . haha . adik-2 aku jadi hyper active hari neh . haha , sangat suka . diorang siap buli aku . okay , SUKA SANGAT AND SAYANG SANGAT DEKAT DIORANG ! haha , paling HYPER , for sure laa HERO KAMI EMEER tuh haa . haha . right now still lagi menggila . and aku rasa macam esok aku tak sch jee . haha

okay laa , ibu dah bising . buah hati dah bising jugak . haha . tidur dulu  besuk sch :)

i love you , just the way you are =)

Friday, October 28, 2011

MY ANSWERS FOR DALILA'S QUESTIONS :) #MYHONEY

okay hari neh aku nak jawab laa soalan yang my honey dalila bagi kat aku . soalan dia sangat menarik sampai penat laa aku pikir kan . haha . so neh soalan yang dia bagi kat aku ::

1.kalau hampa dapat duit 1 juta..hampa nak buat apa dengan duit tu??
-beli barang yang dyan nak , bawak ibu ayah pegi haji , pegi holiday dgn family , plus ajak BF kawen terus #sangat mengada neh :)


2.aku penting tak dalam hidup hampa??kenapa??
-yes you are sayanggg ! because ur one of the people who always know how to cheer me up :)


3.orang cakap aku gedik..betul ke???kenapa??
gedik ? i dont think so . sape cakap tuh ? meh nak tembak dia !


4.kalau hampa diberi 3 permintaan..hampa nak mitak apa??
-diberi kepandaian
-kesenangan yang berpanjangan
-keluarga yang bahagia


5.kalau hampa terserempak dengan orang-2 hot nie..perkataan pertama yang akan keluar dari mulut hampa ialah....
-'eh , i dah lama sangat nak jumpa u tau' #lebih kurang macam tuh laa :p


6.antara anwarhadi dengan matluthfi..hampa rasa sapa lagi macho???
-tak buleh nak jawab laa , sebab tak kenal sape tuh . #sorry sayang :(


7.suka kan budak-2??ermmm..kenapa???
-suka , kalau tak nakal laa . sebab diorang selalu buat kita tersenyum . kannn ?


8.selain family hampa sapa lagi hampa sayang??(sorang je)
-my dear Capital-M <3


9.sapa yang paling hampa benci??(pun sama..sorang ja)
-neh link budak yang paling dyan benci sebab dia selalu rampas orh yang rapat dgn dyan and org yang dyan sayang  . #arghhhhh , sangat gerammm dgn dia !


10.Agnes Monica dengan  Selena Gomez..sapa lagi cantik??
-Selena Gomez laa , sbb dyan tak minat Agnes Monica sangat :)


11.kalau ada orang cakap kat hampa macam nie "will you marry me?" hampa akan jawab..
-'you make me wanna say I DO , I DO I DO I DO I DO :) #gataiiiii . hee

so that s all my answer for myhoney . so sayanggg , hope u puas hati dgn jawapan dyan kay . what if kalau , u pulak jawab soalan u too :) #hee 

p/s : nak pegi mandi , then nak kuar dgn family #dyan pun nak sangat jumpa adik-2 dyan semua :)

i love you , just the way you are =)

Tuesday, October 25, 2011

LEPAKING WITH MY COUSINS :)

hye hye and hye bloggers . hee , sengal :) nampak tajuk entry kat atas tuh ? haa , now pun still lepaking lagi dengan diorang . meet my male cousin yang pemalu neh haa . haha . serius dia pemalu kay . so sedang aku duduk di bawah pokok jambu tuh , aku pun curi-2 snap gambar dia :p *peace yo , aku memang suka snap gambar senyap-2 :) haha , sorry faiz . so ada satu laa gamba dia , sok nak balik dah , so lagi banyak laa aku snap. so here a picture of him , 

haa , neh laa my dear cousin faiz . amacam ? haha , tak payah laa . dah di TAKEN kot . kot laa . *kot , sebab aku pun tak tahu ada ke tak , sebab dia tanak bgtahu :p . haha . saje jee gatai pegi snap gambar di a. jaga kau besuk yea , aku ikat kau , and snap pic dengan kau ! haha . *kejam tak aku dgn iera ? haha . so selain melepak tanpa arah tujuan neh , tadi aku pergi follow pak ngah aku kutip cendawan dekat ladang sawit . quite interesting guys since aku tak pernah buat aktiviti mcm tuh . so mcm bese , kene laa da picture kan . haha . so here some picture waktu dekat ladang tuh :)

neh laa cendawan yang kami kutip . not much sebab nya dah ada orang sampai lebih awal dari kami kannn . so dapat sikit jee laa haa . orang tuh siap tiga plastik tahu , penuh pulak tuh . then akak sdare aku ckp "nak jee pegi mintak dekat orang tuh" then dia nampak lagi orang tuh lalu dia cakap pulak "haishh , geram betul nak pegi sepak orang tuh" . haha , sabar kak ayu :) *aku pun rasa macam nak pegi 'ragut' jee dia punya plastik cendawan tuh . haha . cendawan punya pasal . aku peduli apa ! haha :p

so lepas dah penat cari , kami pun balik laa . aku balik dengan adik sdare aku , dia bawak motor . tahu umur berapa ? darjah5 okay ! *haa , bawak aku yang dah form5 neh haa . haha . kau hade ? masa pergi naik kete ayah , then rasa macam nak sedut angin kampung , naik laa motor pulak kannn . *memang puas laa aku sedut  , sampai kembung dah haa . haha . sengal ! besok nak balik dah , tapi bukan balik ke raub , tapi nak balik JENGKA pulak haa . huhu . so lama lagi laa journey aku neh . selagi tak habis cuti laa gamaknya kannn . haha . *banyak laa , kau tuh nak SPM dyan ooiii ! bawak-2 laa baca buku , nak kena marah ke haa ? 

so that it for today . mahu rehat laa . buah hati text pun aku tak rep lagi neh haa . kang call pulak . huhu , penat . adios amigos :)

p/s : something happen that makes me layan kau nak tak nak jee . sorry Capital-M :( btw , kaki aku injured sebab mata sebuk rep text buah hati sampai tak pandang jalan :')





i love you , just the way you are =)

Sunday, October 23, 2011

WEDDING AT KUANTAN :)

assalammualaikum . huhu , hari neh aku balik KUANTAN :) but now , aku dah dekat JOHOR , rumah mak lang aku . huhu . aku stay sini sampai rabu . then nanti balik laa raub . *awak jangan risau , nanti saya balik kay . haha , sengal . nothing much to story , aku just nak show gamba yang aku snap dekat rumah IERAH tadi , dekat BUKIT SAGU , KUANTAN . huhu . so here some pic yang di snap-2 penuh perasaan with MY DEAR COUSIN , AIMI FAZIERA . huhu . 


tuh jee laa dulu kot , kejap lagi sambung laa . nak pegi segarkan badan dulu . 

p/s : penat wehh jalan jauh-2 neh :'(


i love you , just the way you are =)

Tuesday, October 11, 2011

I WANT THIS FOR MY BIRTHDAY :)

nak hadiah birthday , nak hadiah birthday , nak hadiah birthday ! huhu , *masalah kau neh dyan . haha . why aku cite pasal bufday neh ? haha . lagi sebulan birthday aku and sebulan jugak SPM yea . a bit info , waktu birthday aku nanti , aku tengah berperang jawab paper AGAMA ISLAM . hallo , dah tengok jadual okay ! huhu . kenapa tajuk entry tuh ada 'this' . what 'this' yang aku nak for my birthday tuh ? haha. macam kelakar , tapi tah , aku memang minat kot . nak tahu apa dia ? taaaaaadaaaaaaaaaa --------->

okay , bear neh aku curi dekat TENTEN jeee , haha . aku amek then buat bergambar kejap . tak dapat beli pun takpe laa . huhu . nak sangat bear macam neh . aku pun pelik , nape laa aku suka sangat dengan teddy bear neh . huhu . ada lagi tau yang aku jumpa , lawa sangat ! 

neh aku jumpa paling comelll ! haishhh , geram rasa nak bawak bali umah jee , tanak bayar . haha . comelll kan ? hijau pulak tuh , fav colour okay ! sape baik , buleh laa hadiahkan dyan bear neh okay ! huhu . and yang paling aku nak dari dulu ialah -------->


my honey barney ! dari kecik kay aku minat barney . nak sangat dapat barney buat teman tidur aku ! huhu . korang korang , belikan laa tuk dyan anak patung neh . nak sangatttttttttt ! 

p/s : agak-2 tahun neh dapat hadiah bufday tak ? well , who knows =,=





i love you , just the way you are =)

Saturday, October 1, 2011

DUIT SERINGGIT :)


haa , lawa kan ? tak sangka duit seringgit neh diorang buleh lipat-2 jadi macam tuh , awww lawa sebenarnya .  macam mana buleh jumpa gambar neh ? here some stories . semalam onl fb , and jelajah laa satu bandar fb tuh , sambil-2 stalk my Capital-H punya fb kan . jumpa laa gambar neh . and rasa acam menarik sangat , so tangan pun gatal pegi download . hee , sorry to the owner of the picture yea . saya curi gambar awak . macam-2 laa aku jumpa dekat fb tuh , tapi neh yang paling menangkap dekat mata aku kan . so update laa dekat blog aku neh haa , nanti takut bersawang pulak blog aku neh . kay laa , thats all for today . adios amigos .

p/s : rindu nak dengar suare my deer Capital-M , hummmmmm ! sabar dyana T___T


i love you , just the way you are =)

Friday, September 30, 2011

LISTEN by BEYONCE :)

Listen, 
To the song here in my heart 
A melody I’ve start 
But can’t complete
Listen, to the sound from deep within
It’s only beginning 
To find release
Oh, 
the time has come 
for my dreams to be heard 
They will not be pushed aside and turned 
Into your own 
all cause you won’t 
Listen….
[Chorus]
Listen,
I am alone at a crossroads 
I’m not at home, in my own home 
And I tried and tried 
To say whats on my mind 
You should have known 
Oh, 
Now I’m done believin you 
You don’t know what I’m feelin 
I’m more than what, you made of me 
I followed the voice
you gave to me 
But now I gotta find, my own..
You should have listened 
There is someone here inside 
Someone I’d thought had died 
Sooo long ago
Ohh I’m free now and my dreams to be heard 
They will not be pushed aside on words 
Into your arms 
All cause you won’t 
Listen…
[Chorus]
I don’t know where I belong 
But I’ll be movin on
If you don’t….
If you won’t….
LISTEN!!!…
To the song here in my heart 
A melody I’ve start 
But I will complete
Oh,
Now i’m done believin you
You don’t know what I’m feelin 
I’m more than what, you made of me 
I followed the voice, you think you gave to me 
But now I gotta find, my own..
my own…
p/s : need someone to listen to me >.<

i love you , just the way you are =)

PYRAMID BY CHARICE ft IYAZ :)

shawty's love is like a pyramid
we stand together till the very end
there'll never be another love for sure
iyaz and charice here we go

stones heavy like the love you've shown
solid as the ground we've known
and i just wanna carry on
we took it from the bottom up
and even in a desert storm
sturdy as a rock we hold
wishing every moment froze
now i just wanna let you know
earthquakes can't shake us
cyclones can't break us
hurricanes can't take away our love

pyramid, we've built this on a solid rock
it feels just like it's heaven's touch
together at the top (at the top baby) like a pyramid
and even when the wind is blowin
we'll never fall just keep on goin
forever we will stay like a pyramid
like a pyramid, like a pyramid hey
like a pyramid, like a pyr amid hey
like a pyramid, like a pyramid hey

cold never ever when you're close
we will never let it fall
a story that was never told
something like a mystery
and every step we take we grow
look how fast the (?) is flown
the journey to the place i know
we're going down in history
earthquakes can't shake us
cyclones can't break us
hurricanes can't take away our love

pyramid, we've built this on a solid rock
it feels just like it's heaven's touch
together at the top (at the top baby) like a pyramid
and even when the wind is blowin
we'll never fall just keep it goin
forever we will stay like a pyramid

like a pyramid girl i'ma show you
that i love you so much that we're gonna get through
even when it storms i will never go
i'ma be the one to keep you safe
(?) was a love i care more than enough
holding on to one another be the couple when it's rough
mother nature, a disaster won't stop our happy ever after

pyramid..
like a pyramid, like a pyramid hey

pyramid, we've built this on a solid rock
it feels just like it's heaven's touch
together at the top (at the top baby) like a pyramid
and even when the wind is blowin
we'll never fall just keep on goin
forever we will stay like a pyramid

pyramid..
pyramid, we've built this on a solid rock
it feels just like it's heaven's touch
together at the top (at the top baby) like a pyramid
and even when the wind is blowin
we'll never fall just keep it goin
forever we will stay like a pyramid
like a pyramid, like a pyramid hey
like a pyramid, like a pyramid hey
like a pyramid, like a pyramid hey

i love you , just the way you are =)

JANGAN SAKAI LAA PEREMPUAN !


okay , now aku nak luahkan rasa sakit hati aku dengan pompuan neh . aku tak tahu apa function dia tibe-2 nak cakap macam neh padahal aku tak bangge langsung ! here some stories , aku upload laa video hazama waktu dia datang raub . then aku JUST TAG DEKAT MY CLOSE FRIENDS DEKAT FB JEE ! and ada yang nak request tag tuh , aku confirm jee , since diorang mintak kat aku kan . so aku tag jee laa sape nak tag tuh . but suddenly , this betina , aku tak kenal dia , aku tak penah wtw dgn dia , tak penah im , senang cakap memang tak kenal langsung ! tiba-2 comment macam tuh . ya Allah , apa sebab pun aku tak tahu . then sume friends aku cakap , 'dia dengki dengan dyan laa tuh' . aku pun rasa macam tuh , since ibu pun cakap macam tuh jugak . tahu betina neh , datang dari mana ? SMK LKTP TERSANG ! haa , amek kau . aku tulis besar-2 . padan muka . sape suruh kacau aku ! sakaiiii ! last-2 , aku bengang sangat , aku balas balik comment dia . tapi takde laa maki apa kan , just being nice cause malas nak berpandir since my dear Capital-M pesan macam tuh .


haa , amek awak ! aku tak reti nak berkasar or kuang hajor dengan makhluk asing mana tah . so aku cakap macam neh jee , malas nak berpandir sangat even one of my friends cakap , 'gaduh jee' . suka hati korang jee kan ? haha . eh tergelak pulak . marah marah ! lepas daripada tuh , aku terus block dia , welll aku tak suka minah sakai menyemak dalam friend list aku . and lepas tuh jugak , aku sangat lah berhati-hati bila nak confirm friend dekat fb . tanak laa terkene macam neh lagi kan , bukannya apa , malas laa nak gaduh , penat tahuuuukkkk ! paling aku semak , bila add aku , but hide wall bagai , haihhhh , nak stalk aku ke pompuan sekalian ? bia laaa , and again i'm sayaing this word , MALAS NAK BERPANDIRRR !

p/s : 2 entry pada hari yang sama ! dah bosan sangat laa gaya tuh ! haha :p

i love you , just the way you are =)

KENAPA SAYANG ?


kenapa aku sayang kau ? haishhhh , aku tak patut sayang kau lebih sebenarnya . lately , aku lain dengan kau , kau perasan jugak kan ? you were very understanding laa my dear . humm , what to do , i dont even understand this feeling . humm , banyak aku mengarut yea . tah pasal sape laa tuh . humm . bila tak text , aku rindu . but once kau dah text , ya Allah , kerasnya hati aku tanak rep text kau tuh . kenapa aku jadi macam tuh ? aku pun tak tahu . takpe , aku try baik dgn kau macam dulu kay . aku pun tak sanggup hubungan yang terjalin dah dekat dua tahun tuh , habis macam tuh jee . Aminnnnn :)

p/s : dia text , tapi aku still tak rep lagi dari pagi tadi :(

i love you , just the way you are =)

Monday, September 26, 2011

HAPPY BIRTHDAY COUSINS :)



happy birthday MUHAMAD SAUFI :) dah tua kau kan ? haha , untunglaa kau bufday sama dengan gf kau . aku suruh cari untuk aku kau tanak . ceyhhhh . haha . semoga panjang umur , murah rezeki berbahagia dgn awek kau . cintan-2 jugak , kita nak spm tahun neh pakcik , nanti kita berjaya sama-2 kay bie . huhu . hadiah nanti aku bagi laa , jam besar dekat pekan yang tergantung tuh memang kau punya , so aku cari jam lain laa yea . ibu pun nak bagi jugak , kau tunggu jee laa nanti balik aku bagi . aku dah wish semalam kan , saje nak wish lagi kat kau . sayang punya pasal laa . hadiah pun aku bagi dalam neh jee laa dulu , *even kau tak baca pun , haha . hadiah aku lawa , kau simpan yea pakcik :)


haa , lawa kan hadiah neh . neh jee laa aku mampu nak bagi kat kau . nanti aku bagi yang lagi best kay . sayang kau sangat-2 tahu ! ingat janji kita kay <3

p/s : dear H , keje nak sakitkan hati dyan jee kan . takpe laa . org tak kisah , org sentiasa sabar dgn awak . thanx my dear capitalM , for always being with me up and down . iloveyousomuch <3

i love you , just the way you are =)

Friday, September 23, 2011

Pencarian Header Blog Paling Sempoi & Kreatif 2011



tiba-2 rasa nal join contest neh tau ! so tgok laa kalau dapat yea , saje nak testing power . 


SYARAT PENYERTAAN:

1.terbuka kepada semua blogger malaysia

2.buat satu entry berkenaan contest ini
.
-tajuk entry: "Pencarian Header Blog Paling Sempoi & Kreatif 2011"

3.masukkan banner contest didalam entry anda dan linkkan banner tersebut kepada entry ini.

4.lampirkan url entry anda tersebut pada ruangan komen dibawah.


TARIKH TUTUP PENYERTAAN:

-contest ini bermula 23/09/2011 sehingga 04/10/2011(11.59pm)


HADIAH UNTUK PEMENANG:

Tempat pertama : top4 RM30(celcom,maxis,digi dll) serta sijil online.

Tempat kedua: top4 RM15(celcom,maxis,digi dll) serta sijil online.

Tempat ketiga: top4 RM5(celcom,maxis,digi dll) serta sijil online.

so header aku takde laa smart macam orang professional , neh pon orang buat kan .



so neh laa header aku , tak berharap nak menang , just nak mencuba nasib jee . huhu . 


i love you , just the way you are =)

FACEBOOK HELPS YOU CONNECT AND SHARE WITH THE PEOPLE IN YOUR LIFE :)


nampak tajuk entry tuh ? haaa , hari neh nak cite pasal buah hati aku dekat facebook . even dah cerita harituh , tapi cikit jee kan ? so hari neh tambah lagi , panjang sikit , and terperinci lagi laa . tapi tak buleh lebih-2 sangat , kang kau stalk pulak , kan pompuan ? huhh . first of all , kene laa ada gamba kan ? so dah ada gamba , kite cite laa . 


okay yang neh hero dalam ramai-2 buah hati aku dekat fb , kenapa hero ? sebab dia jee laki laa . haha . here some stories , nama dia EMEER ISKANDAR , umur 16 , means form4 laa yea . a bit info about him , emeer pernah masuk MYSTARZ LG waktu dia darjah enam dulu . haa , dah bape tahun ? kira sendiri . haha . waktu dia dekat mystarz tuh , aku memang minat glerr laa dekat dia , well dah aku pun waktu tuh baru form one kot . huhu . so memang pantang aku laa kan tengok budak pandai nyanyi neh . huhu . so once aku dah form5 , aku tgok tv cite MUZIK-MUZIK , and dia ada perform . menggila aku dengar lagu dia . sedap sangat . then aku add dekat fb laa , tak sangka dia peramah . then aku add dia dekat sibling . and again , aku tak sangka dia approve . thats is how we knew each other . then emeer buat group , but now takde dah , dont know why . thru the group yang emeer buat , aku kenal buah hati aku yang lain . 


eh eh , sape neh ? buah hati saya laa . lagi mahu tanya ke . wekkkkk :p huhu . this gurls makes me happy . at first , risau nak tegur , takut sangat tak berbalas . but who knows , dia peramah plus sweet sangat tau ! and she is DALILA RUSLAN :) kitorang selalu chat dekat group emeer laa . then jadi rapat , rapat sangat . and for your info , kami sama umur . dia jee dalam group tuh yang aku kenal yang sama umur dengan aku . buah hati yang lain , adik-2 perempuan aku laa since diorang muda setahun . believe me , diorang baik sangat , peramah tak ingat punya laa kan . serius sayang sangat dekat dalila neh !


lawa nya camera dia , kaka nak buleh sayang ? hee . neh one from my adik yang aku sayang yea . this gurl kan , peramah jugak tahu . tak sombong . dia pun sayang saya . bila chat , ada jee topik yang dia nak cakap . and dia selalu buat aku happy bila aku tension . bukak jee fb , nampak dia rasa hilang laa sakit hati tuh bila layan kepala dia kann. she is NURUL FATEHAH . aku panggil tehah jee . dia form4 yea , means 16 jugak laa kann . start dari tehah neh , aku kenal adik-2 aku yang lain neh haa . sume comel-2 . 


alololo , nape muka mcm tuh dik ? huhu . neh adik num dua . huhu . bape banyak adik aku ada ? ramai tau . kira sendiri . haha . yang neh pun kenal dekat chat room emeer tuh jugak . tak ingat macam mana buleh rapat , tapi memang rapat laa . bila dah chatting kan , rasa seronok tau . even dia form4 , tapi tak macam form4 pun . seronok kenal dia . and bila aku onl , mesti tegur punya . takde laa mcm org lain , haishhh malas nak cakap . pikir laa sendiri macam mana . huhu . lupa pulak nak bagitahu nama , nama dia NUR SYAZWANI . tak buleh bagitahu lebih-2 , sikit-2 cukup yea . 


aduhaiiii , lawanya budak neh . adik sape neh ? nak ngorat laa . hee . choiiii , jangan kacau . neh adik aku laa . huhhh . NABILLA HUDA  bagus dia neh tau , tak sombong . pandai nak approach , macam adik-2 aku yang lain laa . sama jee sume . rasa nak sangat jumpa diorang neh sume laa . tapi tah laa . masing-2 duduk jauh kan . insyaAllah , once aku dapat sambung belajar dkt tempat diorang stay , aku nak gather sume adik-2 aku neh , pergi hangout . cant wait !


ala tomey tomey , neh adik aku jugak yea, tahts why laa fb dia nama tot comel , sebab dia memang comel pun kay . huhu . waktu kenal dekat chat room , takut-2 jee aku nak usha . haha . once dah kenal , buleh rapat . TOT COMEL , memang comel . huhu . 


sweetnya dia . lawa emma neh . kalau korang nak tahu , JOANNA EMMA , dia sabahan kay . huhu . and dia neh at first pemalu kot nak tegur kami yang dekat chat room neh . then aku kan tak buleh tak tegur , so aku approach dia , ajak dia join kami menggila malam tuh . at last , dia buleh get along dengan kami . so walling dengan dia apa sume , add dekat sibling . huhu . 

so that is how i met them . serius sayang diorang sangat-2 kay . jangan kacau , jangan rampas , jangan stalk ! aku tak suka . once dah jadi aku punya , so they will be mine forever kay ! next time blogging lagi . nak edit gamba DINNER PENGAWAS harituh . banyak lagi . huhu .

p/s : dear capital-H , i dont miss you at all . i dont feel anything towards you anymore . because i have 'HIM' . the one who understand me , and be with me all the time . 

i love you , just the way you are =)

Thursday, September 22, 2011

WITH ALL MY LOVE :)

hari neh nak show gamba dinner jee . satu jee gambar , sebab rasanya gambar neh jee lawa . nothing much too say , but ilovethepic and the boyinthepic . tak lebih tak kurang , sayanggg macam adik sendiri . *even aku nampak pendek dalam gambar neh okay ==' . haha :p


okay , neh jee satu dulu , kira part one laa yea . *malas nak buat tajuk part I , nanti tak bersambung pulak . ==' . btw yea , belog ku dah lawa , cantik kannnn ? thanx maz for the header and the tutor . lebbiiuuuu <3 

p/s : capital-H , tak perlu jeles kalau dyan sayang dia dari awak :) dia lagi paham saya dari awak , and dia selalu ada untuk saya ==' . sorry for the words i say , but once i say it , i really mean it =,=

i love you , just the way you are =)

Saturday, September 17, 2011

RINDU BUAH HATI :)



tiba-2 ada FACEBOOK aku neh nape yea ? huhu .neh laa buah hati yang dirindui plus ada lagi laa yang lain kan . act hari neh nak update gamba raya , tapi disebabkan rindu yang melapau gila-2 dekat boyfiee aku neh , so update pasal dia dulu . nanti mesti dia marah , dah laa lama tak jumpa dia , nak buat entry pasal dia pun tanak . huhu *dah tak betul gamaknya kau neh dyan :p

nampak tak kat tepi tuh 'in a relationship with' tuh . itu buah hati jugak tuh , tapi sayang , bukan dia yang jaga boyfiee aku neh . huhu . ada laa orang lain kay . untuk makluman yea , aku amek boyfiee aku neh guna fb adek aku . dah sendiri punya tak boleh bukak kan . dapat tgok wall saje pun takpe laa . lepas gak laa rindu . even tak jumpa depan-2. 

now pasal defff tuh pulak . itu pic raya first dengan cousin aku yang glerr yea , act sama glerr jee kot . haha . sayang sangat dekat dia . susah kay nak cari cousin satu kepala dengan kite . and he is the one and only laa . act ada lagi cousin aku yang sama umur , tapi rasa macam nak mengconfiuskan orang , aku pun letak laa gamba dengan cousin neh . 

bagus cousin aku yang sorang neh . aku dekat dapur sebok masak , phone takde sape tgok , so dia laa yang pegang . so semua message yang masuk , semua dia yang balas . *nasib laa yea sape yang terkene tuh . korang layan jee laa apa dia tanya . haha . nasib baik laa buah hati aku tak message . haha . kalau tak menda apa jadi aku pun tak tahu . 

tapi apa-2 pun , raya tahun neh happy sebab cinta hati aku semua balik beraya dekat umah wan aku . *abang-2 sedara aku laa cinta hati aku . huhu . tapi bila semua dah balik , haihhh , sunyi nya jangan cakap laa kan . rasa macam hilang separuh jiwa aku diorang bawak balik u . *kak long rindu semua tahu :'( . takpe laa , nanti update lagi . pening kepala pulak neh haa . adios amigos !

p/s : act nak upload gamba raya , tapi lembab sangat . so later laa kot if sempat . daaa :)

i love you , just the way you are =)

Friday, September 16, 2011

OPEN HOUSE :)

hari neh nak cerita pasal open house rumah fatin semalam kay . seronok sangat jumpa balik uyuln , husna . diorang friends waktu dekat MGS dulu . huhu . menggila laa kami bergambar kan . macam tak tahu pulak. memang penuh laa rumah fatin semalam kay  . haha . so nak show sikit gamba yang snap semalam . enjoy the pic :)


neh tuan punya rumah yang buat open house , thanx darl . sayang awak yea :)


haa , betul tak aku cakap , ramai kan kami . miss korang kay :)


neh semua friends MGS dulu . yang baju merah tuh (nazirah) tak sama sch laa . hehe 


bila yang lain dah balik , kami pun snap pic banyak-2 . hee :)


lawa gamba neh , lepas edit laa . haha . gurau je kay , peace yoo ! 


serius over yang empat orang dekat tengah tuh . haha . :)


awww , neh buah hati saya kay . jangan kacau yea , tembak nanti :p


sayang korang dua sangat-2 kay . muchlove <3 

so tuh jee laa gamba yang ada and yang lawa and yang sempat diedit yea . haha . apa-2 pun , serius aku happy jumpa korang semua . nak-2 lagi my dear HUSNA and UYULN neh . lama kot tak jumpa even duduk satu daerah yea . haha . hope dapat jumpa lagi and snap pic banyak-2 yea , nanti ada masa kita hangout okay ! okay laa , later blogging lagi . adios amigos :)

p/s : nanti nak update gamba raya pulak , even dah lama raya kay . hehe :)

i love you , just the way you are =)