✿ SUPER DUPER CRAZIEST, FUNNIEST & TALKATIVE GIRL ✿

My photo
You'll hate me. Thank you.

✿ LAY ME DOWN ✿

Monday, December 31, 2012

2012 PAINS AND JOYS :')

Assalammualaikum. hai halloo apa khabar bertemu lagi kita dalam rancangan... k dah kenapa nak rancangan bagai ni. haha mengarut jee. ni berangan nak jadi artis kalau nak tahu. hihihi k tak. so hari ni, nak cerita pasal apa laa dyan ni haa kan. nampak kan tajuk dekat atas tuh kan. hmm, nak cerita pasal 2012 :') kenapa smiley macam tak ikhlas jee kan. hmm bukan tak ikhlas, tapi terharu dengan tahun 2012 yang terlampau banyak sangat suka duka gelak tawa pahit manis. yang jadi dalam seminggu sampai banyak kejadian pun ada, even dalam sehari. hmm k laa tanak ahh sedih sedih kan. apa laa. so today's entry nak flashback balik memories of 2012 since today last day of 2012 kan. semua tgh busy dgn new year eve, nak countdown bagai, aku? dekat college tersadai dengan assignments yang tah bila nak siap nya. aku cerita secara rough jee laa ek, panjang-2 pun korang bukan baca, confirm skip punya laa. so, lets play the button for the past 11months ago...

so, di awal tahunnya, I've end my SPM laa for sure kan. so got 3months before result released tuh, I'm working. so that working moment was too precious for me, like really really precious. first time kerja, dapat gaji, then shopping guna duit gaji sendiri. hahaha pantang gaji dapat, hari cuti jee keluar pergi shopping. the best moment dengan akak tempat kerja, they were really really really friendly, especially my beloved akak supervisor. ya Allah, sumpah dia best gila laa. aku stay kerja situ pun sebab dia laa. 

but then, aku still kena berhenti jugak. and aku berhenti a week before result SPM released. dengan alasan, aku takut nanti time kerja aku banyak mengelamun sebab pikir result, even before tuh pun aku asyik mengelamun jee, punya risau pasal result. tapi niat sebenar aku berhenti sebab tanak join checkstock hahaha. wehhh aku dah laa jaga bahagian stationary tuh, yang ada pen, pensil pembaris pemadam segala stationary tuh, ingat sikit ke? checkstock tuh nak kena kira balance barang tuh ikut company wehh kalau salah kena buat semula. haa tak ke mati wehhh. selagi tak siap tak boleh balik. kalau pukul 5pagi habis, 5pagi laa balik. bukan satu jenis company ada, berjenis jenis. 

hmm akak supervisor aku puas jugak laa pujuk, rasuah aku cakap nanti time checkstock tu ada makan-2 laa, apa laa hahaha. aku tetap tanak. dan kebetulan aku dapat surat tawaran belajar dekat PTPTL. memang niat nak sambung situ, but then aku tak pergi pun. aku just gunakan surat tuh untuk jadikan alasan aku nak berhenti. sebab nak checkstock kitorang tak boleh berhenti, melainkan ada surat mcm aku tuh haa. so aku pun berhenti laa.

sepanjang kerja tuh, kak siah (akak supervisor kesayangan laa) dgn aku memang rapat gila bak hang *ayat bebudak zaman sekarang hahaha* masa aku sakit dia bawak aku pergi hospital, tapi sampai hospital kitorang pusing balik pergi makan roti canai bhahahahaha. tapi tak jadi makan, dia bawak aku balik rumah dia. kitorang makan dulu, then lepak jap, then baru masuk kerja. hahaha. then ada sekali tu aku tak sihat, dia pergi ambil limau kasturi dekat frozen bagi aku siap dgn asam masin sekali. hahahaha. then kitorg selalu curi tulang je masa kerja. kalau nak cerita satu-2 mampus laa, panjang sangat pulak nanti. cukup laa aku katakan terlalu banyak kenangan aku dengan akak-2 dekat tempat kerja. best sangat. 

di pertengahan 2012, aku dapat tawaran masuk Linton University College ni haa. cehh nama nak gah jee. taktahu macam mana life aku dekat sini. haihhhhh maleyhhh nak cerita banyak. banyak dugaan sebelum aku masuk sini. air mata ibu, aku, keringat ayah, kekuatan angah dan adik jadi pendorong dan pembakar semangat aku. Alhamdulillah, hasrat aku nak sambung study Software Engineering tercapai. dan sekarang tengah foundation, insyaAllah tahun depan sambung degree, amin. 

dah kenapa gambar fries pulaknya, well macam tak tahu pulak aku kan dah kalau nak taip pepanjang macam gini, cerita dia memang laa kena take a break dulu hahaha. tapi sayang, bukan ada betul pun. gambar semata mata. laparrrrrr T____T *lick screen* hahahaha melampau habis.

so start dari bulan5 aku dah banyak menghabiskan masa aku dekat negeri sembiloan ni haa. dah jadi orang negeri dah wehhh. hahaha. tak balik pahang dah laa ceghita dia. hamboiiiiii nampak macam tak mengenang budi pulak aku ni eh. hahaha. giola kau tak balik, balik laa wehh. bukan jauh mana pun. 2jam jee. so 2minggu sekali aku balik laa. balik selalu rabak laa aku wehh. 

so that's it, my 2012. actually 2012 aku penuh dengan tangisan. itu pun masa dah nak hujung-2 tahun laa. banyak sangat disakitkan sampai tak larat dah. however, still manage to overcame all those pain and hurts. anak sulung wehh, perempuan pulak tuh, kena laa kuat lebih sikit. and yes Alhamdulillah, aku kuat. even banyak gelak di luaran, hakikatnya dalaman aku hanya aku dan Dia jee yang tahu. sekian sahaja untuk hari ini. so goodbye 2012 hello 2013 :D Assalammualaikum











i love you , just the way you are =)

Sunday, December 23, 2012

KAHWIN OH KAHWIN :D

Assalammualaikum. hallo hallo. Alhamdulillah, semakin pulih. bengkak-2 sikit je, aku kan anak sulung, kena laa kuat.kenapa dengan aku semalam? hmm takde apa la. hihi. cuma sikit kesedaran untuk aku. pengajaran eh? dah tak reti nak berbicara sejak semalam. hahah. so dah kenapa tajuk entry aku hari neh macam dah gatal sangat nak berlaki? hahah bukan gatal, dah mmg kewajipan kan membina masjid? hihi cuma pada usia aku yang baru cukup 18 tahun ni macam tak sesuai je nak berkahwin kan. so, cakap pasal isu kahwin muda ni ha, so aku nak bercerita sikit laa kan.

kahwin ni tak senang ye. bukan pikir nak ada teman je. tapi tanggungjawab. *eh kejap, apa motif aku cakap macam ni -,- aku rasa aku macam lari topik sikit laa. okay semula laa ye. gambar tuh takde kene mengene pun. tapi biasa laa, tajuk dah kalau pasal kahwin, mesti laa ada benda yang berkaitan dengan perkahwinan kan :) 

so punca kenapa aku nak cakap pasal kahwin hari ni, tadi siang aku pegi kenduri kahwin. tolong mak yana siapkan makanan pengantin. nak dijadikan cerita, rasa sangat ?yang masa beredar dengan cepat. kenapa aku cakap macam tu? 

sebabnya masa aku zaman bebudak dulu, aku jadi tukang bawak bunga mangga tuh. masa tuh siap berebut tahap nak baling slipar ahh dengan cousin kan sebab nak pegang bunga mangga punya pasal.  hahaha. but then, kitorang dua laa pegang menatang tuh. sebab dah memang kitorang dua jee yang umur besar kan. 

then selepas beberapa tahun *pusing roda hahaha. dah up sikit umur, kira tahun ni laa cerita dia, masa bulan 5, aku jadi pengapit k pengapit! hahah. masa ni, takde laa berebut pun dengan cousin aku. dah besar, dah boleh pikir kan. so masa tuh aku jadi pengapit, dia tukang bawak hantaran. kisahnya aku jadi pengapit tuh pun sebab takde yang baju sama theme. 

so kira pengantin terjun laa aku time tuh sebabnya on the spot kena jadi pengapit. nasib laa aku dah lelawa sikit time tuh hahaha. hmm motif hari ni nak cakap yang masa sangat laa berlalu dengan cepat. cepat sangat! aku dah nakmasuk 19 lagi 1week k. going 20 in one year more. haihhh, tuh yang sekarang ni terpikir pasal kahwin jee. pantang pegi wedding mesti dah gatal nak menikah. hahaha *ikut ayat ibu

sebagai anak sulung, aku tak pernah terpikir pun nak kahwin awal. hanya berharap yang aku mampu habis kan degree aku dgn cepat dan banggakan ibu ayah and ubah family aku :') bukannya family aku teruk, but nak ubah kepada yang lebih baik. nak cakap statement aku cliche pun lantak laa, hal aku. tak perlu jaja satu dunia kan? :') 

so, saat ni yang aku fikirkan hanya laa nak mencipta kejayaan. tapi dah kalau tertulis takdir jodoh aku awal, aku tak mampu menolak. Allah tahu yang terbaik untuk aku.  aku pun dah penat nak bercinta ni. asyik sakit je yang aku dapat. and pada umur aku sekarang ni, aku dah tak terpikir untuk cari PAKWE, tapi aku nak cari SUAMI. ada jodoh ada laa, kalau takde, sekali lagi aku katakan, aku hanya berserah pada takdir. biar Allah yang tentukan jalan hidup aku. doakan aku serta adik adikku mampu mencipta kejayaan dan mampu membuat ibu ayah bangga dengan kami bertiga :') sekian sahaja untuk hari ni. Assalammualaikum 








i love you , just the way you are =)

Saturday, December 22, 2012

TAK SENANG DUDUK :'/

Assalammualaikum. Allah... hari neh teruk betul laa. hmm taktahu nak cakap macam mana. syukur alhamdulillah. hmm however, still tak senang duduk. aku rasa aku buat silap besar, besar sangat. Allah... :'( bukan benda aib tapi, Allahurabbi... tak mampu nak cakap. pape pun aku bersyukur sangat sangat. semoga segalanya pulih seperti biasa. Ya Allah... kuatkan aku dalam menghadapi dugaan hidup neh. sekali lagi aku bersyukur ke hadrat illahi... :'(



i love you , just the way you are =)

Friday, December 21, 2012

DISSAPOINTED :(

Assalammualaikum. hmm hello everyone.hmm, haihhhhhhhhhhh *big sigh. post title macam nak pathetic jee. haha k tak. hmm, entah laa. actually takde idea pun nak update. but rasa macam nak update. hmm, penat. tuh jee nak cakap. kecewa tuh jee yang rasa. for the second time, dengar perkataan yang sama macam Haziq cakap. neahh nak buat macam mana. dah biasa kot. Allah... sedih sangat neh. tak mampu nak menaip dah. I'm sorry. gtg :'(

i love you , just the way you are =)

Thursday, December 20, 2012

SHORT VACATION :D

Assalammualaikum. hallo hallo everyone. hihi so today nak cakap pasal short vacation that I had last week with haliana aka yana aka senah's family. I mean makcik and pakcik dia. It was really really great. in other words my very first time having that kind of vacation. gila wehh, aku tak pernah naik that thing call banana naan! eh silap, ituu makanan dekat cafe hahaha xD BANANA BOAT laa. k batak? kesah pulak aku. blog aku. *sejak bila aku kurang hajar macam neh T.T maaf maaf. 

malam masa sampai tuh, kitorang berBBQ-ing. actually saudara yana tuh bukak ekspo dekat situ. so kami pun menyebuk laa. then tidur dalam khemah. hmm part sedih sadis dan hampa tahap gaban nya bila malam tuh, pagi buta kot, pukul 2 3 pagi mcm tuh, aku dgn yana jalan laa dekat tepi pantai, hmm sambil ber-ombak rindu, ber dejavu, ber-patah seribu. hmm nak nangis wehh. rindu haziq sangat masa tuh. hmm and dia buat aku kecewa, sangat kecewa malam tuh. and teringat masa aku pergi holiday dekat Teluk Cempedak Kuantan tuh, hmm jalan tepi pantai sambil otp dengan Capital-M *ya Allah, rindu sangat k stoppp!

so nak dijadikan cerita, keesokkan harinya naik laa aku keatas banana boat tuh *setelah dipaksa untuk mandi laut. sumpah cakap, takut nak naik. dah laa dia jatuh dekat tengah laut. aku dah laa tak pandai berenang. hmm cedihhhh. then masa first jatuh tuh, apak laa terkapar kapar aku di tengah lautan tuh hahaha xD then nak naik tak boleh, nasib laa ada budak laki handsome neh tolong tarik tangan ai yu tahu hahaha xD *gedikk sia aku >.< 

so second time nak jatuh tuh, dia nak buat dekat tengah tengah laut! gila ke apa! memang tenggelam tak timbul timbul laa aku kan T.T so aku cakap ahh tanak, and dia jatuhkan masa dah nak dekat sampai, pehhh tuh pun aku macam susah nak timbul jee. kenapa taktahu hahaha xD so ada laa abang handsome neh menenangkan aku yang memang susah nak tenang neh, nak panic gelabah jee hahaha xD dia tarik aku ketepi sambil berkata "takpe takpe, nak sampai dah, sikit lagi" hahaha kelakar jee.

so cerita panjang panjang pun tak guna jugak, korang bukan baca, so macam biasa picture with story k :')

hello hello we're on our way to Port Dickson bebeyhhh! heyahhhhhhh! xD

tengok nehhhhh, ramai orang dekat Pantai Teluk Kemang Port Dickson neh haaaaaaaaa. tuh sebelah kanan, sebelah kiri, atas bawah tak tengok lagi. ramai gila tahu tak! -,-

nice cloud :') I wish we were together, and looking at the same sky sayang :')

bermain pasir. yana tuh tengah layan perasaan sebenarnya. that day, buat apa semua tanak dia neh. tengah ber-patah seribu kot. kesian dia cewcangattt hihihi xD

hmm mengenang nasib bila nak habis study, bila nak kahwin #Eh? hahaha k tak xD duduk tepi pantai neh memang mood nak termenung, layan perasaan jee. aku pun automatic jadi macam tuh. aku pun taktahu laa kenapa -,-

ouhmaii its a horse maynnn! hahaha batak. tah kenapa excited tengok kuda neh. that day kami naik kereta kuda. and budak laki yang bawak kereta kuda tuh kan... dia kan... handsome hahaha xD *kerja dok mengusha orang jee aku dekat PD >.< nak tengok dekat sikit tak kuda tuh? here it goes tadaaaaaaaaa.........

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nehh haaaaaaaaaaaaa! panjang kan benda atas tuh. hahaha macam hampeh jee panjang bagai mcm tuh. tengok kuda tuh, kita pegang bulu dia. takut :/ hahaha. buatnya binatang neh melompat tengok aku yang comel sangat neh haa, tak ke kena ngap aku -,- hahaha

nyummmm nyummmm! ABC di tepi pantai was naiseeeeee k! hahaha iklan laa kejap. aku kan memang suka buat iklan tak berbayar hahaha xD

tenung pasir, mana laa tahu kot kot keluar nama jodoh ke kan hihi >.< sayang, I've always wanted to be the one and only for you, however, you're no even longer mine. so I've decide to let you go and make my on move :')

hello there, I'm looking at you now baby. be mine? ouh thanks love, ILOVEYOU :* hmm that just a word, I've always wanted to say this to someone, but still I find no one. neahhh nevermind :')

so that's it. aku kan memang suka tayang gambar jee dari camera phone aku yang lawa neh. hahaha. again, NEVER FAKE A SMILE FOR SOMEONE, JUST GO WITH THE FLOW. YOU'LL FIND SOMEONE BETTER, IN SHAA ALLAH :')

Assalammualaikum. have a nice day ahead :*

i love you , just the way you are =)

Tuesday, December 11, 2012

LE GIRLS AND SPAHGETTI xD

assalammualaikum. hallo hallo peeps. k ada ke orang? hahaha bio lantak ada ke tak. so actually neh semalam punya cerita, nak update semalam memang tak sempat laa cerita dia kan. so I decide nak update hari neh. I just end my class okay, tolong laa paham sikit life as a student neh *k takde kene mengene hahaha :p

so first, dah kenapa title tuh ada spaghetti pulak kan. sabar ahh nak cerita laa neh. step by step my dear *annoying gila aku :/ . ceritanya, semalam me and my girls, seven of us keluar pergi Giant, beli barang untuk masak spaghetti. so kitorang pergi by aunie's car laa. she's the driver and she own the car for sure laa kan. hahaha. kalau takde aunie, hmm agak payah laa perjalanan kami untuk ke mana-2 hahaha *peace aunie ;) so aku rasa kalau nak taip panjang-2 pun tak guna jugak, semalam bergambar sakan dekat giant sampai 42 pictures k. *aku pun taktahu apa motif sampai banyak sangat tuh :p so shall I just tell the story dari gambar-2 jee? yes I should :D so here it is tadaaaaaaaaaaaa...

haaa, nampak nampak tak? besar Giant dekat nilai neh *puihhh besar laa sangat kan hahaha xD so di sini laa kami bertapa untuk 2jam rasanya tah tak ingat hahaha. so, move to the next picture fellassssssss :p

yang neh aku taktahu apa function SHIFA neh dekat situ. hahaha. yang depan tuh, aku tahu kau sedang cuba melakukan sesuatu wahai HALIANA! hahaha gotcha!

untuk pengetahuan semua, saya jadi tukang tolak trolley masa tengah beli dan belah petang semalam. dan yang itu nama dia HALIANA, say hi to her everyone my IT MATES TERCINTA *nakjugak laa >.<  *muntah hahaha :p

peace people. okay everyone say hi to this my crazy girl name SHIFA xD aku taktahu apa motif gambar dia sorang jee neh hahaha. orang lain gambar ramai-ramai, dia sorang jee. nampak tamak k. hahaha xD

and I dont know why this two girls are in this kind of situation, I mean their face okay. sorang muka macam menahan something hahaha and her name is JESS while the other girl yang senyum kambing sangat tuh name SOFEA. taktahu apa situasi sebenar gambar neh actually hahaha xD

okay yang neh kalau nak tahu kene tengok gambar dekat bawah laa. hahaha cerita awal awal mana nak suprise kan xD so tengok bawah *hoiii!! bukan korang punya bawah, tengok gambar dekat bawah neh laa -,- hahaha 

tadaaaaaa!!! this is it. they actually tengah pilih SUSU k. but this picture itself actually... k tanak reveal the truth hahaha. tunggu akhir sekali baru aku bagitahu kenapa dengan gambar neh. and not only this picture, tapi semua gambar, ada certain gambar jee hahaha xD *k ayat aku sangat belit hahaha

dua orang neh model SUSU takberbayar BHAHAHAHAHAHA! muka nak comel jee berdua neh. SHIFA tuh suka sangat minum susu *agaknya laa, tah aku pun tak tahu laa dia tuh hahaha

dan pabila mereka berempat bergabung *aku rasa opening story tadi gambar diorang jee -,- so they make it as a model for their own product hahahahaha xD

hahaha k gambar neh agak kelakar sebenarnya. sebabnya muka girl yang dekat tengah tuh name BERRY, dia actually tengah nak story something dekat aku, but then dua orang tuh sebok nak bergambar so dalam tengah story tuh i straightly snap the picture hahaha xD

what a nice picture :') heeee and JESS tak habis cakap dia comel dalam gambar neh hehh menyampah k hahaha xD tangan JESS tutup perut hahaha

finally all of us in one picture, but still ada sorang takde which is SHIFA. takpe laa, gambar kau dah banyak. hahaha and this is AUNIE first picture, dari tadi opening gambar korang jee, gambar chef nya takde haha xD

nampak muka masing-2 excited berjalan dekat Giant sambil tolak trolley hahahah k lawak sangat. orang pandang pun buat tak nampak jee dah. gila betul xD

memang dari tadi dah banyak gambar SHIFA jee -,- i love this picture :') 

and this picture too :') my engineering mates. me and HALIANA is from SOFTWARE and SHIFA is from CIVIL xD yayyy engineering students!

say cheese girls >.< muka SHIFA nek excited jee hahaha

anchovy everywhere hahaha. mereka sedang mempromosikan ikan bilis Giant yang enak dimakan apabila digoreng garing hahahaha *takde mengene pun haha xD

okay even aku takde dalam gambar neh, but still this picture nampak lawa k. ini adalah kerana faktor kualiti camera yang sangat tinggi. *camera aku hahaha :p

saya sedang menunggu giliran untuk membuat bayaran, banyak sangat kami beli. hahaha actually takde laa banyak sangat, cukup laa untuk kami makan sampai dua hari :p

and there she is le chef of the day. AUNIE laa yang nak masak spaghetti tuh nanti :p nak tengok? okay kejap lagi laa gambar spaghetti keluar k :p

gambar neh takde motif. semua tgh tunggu nak bayar barang :p

yayyy dah nak bayar! *finally -,- 

us without BERRY in it :D

BHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHA! k gelak besar aku tme snap pic neh. and this one betul betul punya candid k! hahaha sorry SOFEA xD

SOOOOOOOO GOOOOODDDDDDDD! *k tetiba jee atuk KFC neh keluar hahaha. motif? iklan laa kejap. tv pun ada break, neh ingat aku blogging tak penat ke? hahaha xD

waiting for AUNIE snap her picture for what I don't know. and I still wonder what is it for -,- this picture snap by JESS :D

awww awwww awwww love the picture >.< *even aku agak macam kusut sikit -,-

smiling :* heyyyyaaaaaaaaa bebeyyyhhhhhhhhh!

we're going homeeeeeeeeeeeeeeeeeee! actually, HALIANA nampak aku nak snap pic, dia senyum, tapi SOFEA telah berjaya menghalang senyuman dia dan maka dgn itu gambar neh nampak laa macam candid. *k ter-reveal sikit hahaha xD

inilah barang yang kami beli. tak banyak? lantak laa. dah tuh nak banyak mana lagi hahaha xD

takde motif gambar neh hahaha xD

so that's it. apak banyak gambar. sampai kering kontang kepala aku nak pikir caption haha xD whatever it is, yesterday was a happy day. bergaduh dengan SHIFA dalam kereta tuh sumpah best even aku rasa macam nak sepak sepak kau perempuan! hahaha xD okay, sudahnya gambar spaghetti takde, hahaha. sabar semua sabar. keep calm k. pejam mata dulu haa tipu tak pejam pun hahaha *kau dah kenapa dyan -,- okayokay kali neh betul tadaaaaaaaaa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hahaha panjang tak? saje bagi suspend. tak cukup panjang tuh, nak buat panjang lagi sebenarnya. tanak ahh nanti korang bash aku *muntah pelangi :p hahaha neahhhhhh tuh laa dia spaghetti homemade by AUNIE, dibantu oleh JESS tukang makan spaghetti, HALIANA tukang makan carrot, aku tukang makan tomato hahaha. dan BERRY, SHIFA serta SOFEA aku rasa diorang basuh pinggan kot hahaha xD sedappppp spaghetti AUNIE masak neh, with cheese on top of it naaaaiiiiiiissssssssseeeeeeeeeeeeee wehhhh! 

phewwwwwwwwwwwwwww! gila penat laa update blog untuk entry kali neh. rasa macam berlari beratus ratus meter pulak hahaha xD so, see you guys again untuk the next entry laa yea. seharian k update cerita neh. I take half of my day to finish all this. big applause for me everyone *bow hahahaha xD and yaaa, lupa nak reveal the truth, gambar neh semua tak candid pun, tipu jee. only few pictures jee yang betul betul candid. semua sebok nak tayang gigi, muka senyum dekat camera hahaha xD k laa Assalammualaikum :*

*motif gambar? k takde motif. JUST WANNA SAY, KEEP SMILING, HEAD UP AND MOVE ON. YOU KNOW YOURSELF BETTER THAN ANYONE DO :')





i love you , just the way you are =)

Wednesday, December 5, 2012

END OF SEMESTER BREAK FOR FIRST SEM :/

hallooooooo! Assalammualaikum. sedih nya title entry kali neh. sedih sangat kan kan kan :'( tak boleh nak buat apa, dah sampai college dah pun. another pathetic life will start soon. eh kejap, dah start dah rasanya. hungry all the time bila dekat college neh haa. so pathetic! so how to start? nak cerita panjang ke cerita pendek? okay. i shall start from a week before my birthday. phewww, takut meleleh air mata jee neh. okay, take a deep breath *selongkar notes dekat phone. pelupa kan, tuh yang tulis dekat phone hahaha. dalm seminggu, segala kisah suka duka tuh cepat sangat berubah, hmm cepat sangat. so by the time aku update neh, aku anggap yang apa yang jadi tuh sesudah aku selesai update blog. so mood agak kacau bilau jugak laa nak fake kan. so here it is.

15 NOVEMBER
so start dgn 15th dulu laa kot. ekot dari apa yang aku tulis dekat dalam phone neh haa. hahaha. ada apa yea masa 15. yeahhh dikala malam menjelma, cewahhhhh gitu, my "randy pangalila" (bukan nama sebenar haha) eh coppp! bukan malam. pagi pagi buta pukul 4pagi tahu tak. si buncit neh kacau tidur aku. haha. aku dah laa mamai, dia hantar text "sayang, dah tidur? I ada call free neh" aku pulak nak reply dah tengah sedap melayan mimpi ape tah malam tuh. hahahaha. lepas tuh dia call, "SAYANG" hahaha. sembang apa tuh jgn tanya laa kan. aku tgh mamai, dia cakap dapat 60MINIT free, yang aku cakap "untunglaa dapat 60RINGGIT free" tak pasai kena gelak dengan buncit tuh hahaha. "sayang mamai eh? hahaha" memang kelakar gila laa pagi neh kan. so we talked for an hour that morning. heee happy for sure laa kan kalau dgn buncit sorang neh.

itu cerita pagi buta, dikala orang dah enak dibuai mimpi semalam *lagu tuh hahaha. waktu siang lain pulak cerita dia kan. hee. di siang harinya *haa dah macam nak buat karangan SPM pulak aku neh haa hahaha. phone bunyi *new message* dengan kadar kelajuan yang tak mampu disukat berapa, aku berlari mendapatkan phone aku. hahaha tak berlari pun, aku dah memang dekat meja study aku dekat rumah masa tuh, so bukak laci meja jee laa pun kan hahaha. then dapat message dari my beloved ex FITRI *boleh mcm gitu k, kesah pulak aku haha. dia cakap mcm neh;

HIM: eh, aku nak datang rumah kau neh
ME: haaaa? nak buat apa wwoooiiii!
HIM: nak mintak izin ibu laa, bawak kau keluar. aku dekat luar neh.
ME: alahai, ibu aku kerja laa wehh. mana ada dekat rumah
HIM: aku dah keluar hmm rugi rugi
ME: alaaa, kau datang rabu next week k *birthday aku*
HIM: kenapa pulak? ibu tak kerja ke?
ME: takde laa. masa tuh birthday aku. heee
HIM: hehehe lagi special kan okay hahaha
ME: haha okay laa der
*setelah diedit mengikut kesesuaian umur remaja masa kini hahaha. mintak penampar free ayat aku neh

so thats it laa. tak keluar hari tuh. but then, hari lain pun tak keluar jugak hmm cedihhh :( banyak kali kot cakap nak keluar, but then time dia keluar, aku tak keluar. time aku keluar dia tak keluar. k hampehh sangat. then ada one day, last day aku keluar laa before a day nak balik college kan, haaaaaaa ada kisah pasal kami nak date date konon kami neh. hahaha

16 NOVEMBER
okay this day takde laa happy mana pun, sedih tak berlagu lagi ada laa aku kan malam tuh. hmm hmm hmm *big sigh! dah kenapa pulak aku nak bersedihan bagai neh. hmm sedih bila my beloved prince ASRAF HAZIQ tak ingat birthday aku hmm k sayang k. before tuh tengah otp, then talk talk and talk. cakap pasal birthday, dia tak ingat. aku terus macam erghhh errggghhh why laa why this happen tonight. so merajuk kejap sampai pagi kot. lepas tuh okay laa. kejap jee. aku kalau dengan dia neh payah sikit nak gaduh lelama, aku macam tak sampai hati, macam tah laa, tak reti neh cakap. so that's it for 16 november. see, pendek jee, tak sepanjang yang atas tuh. hahaha. k next *makan roti

17 NOVEMBER
haaa, yang neh rasa macam excited sikit laa kan nak cerita sebab ada CAPITAL-M. hahaha k tetiba jee. padahal takde kene mengene pun, eh ada laa sikit. k diamm dyan diamm tulis jee jangan nak mengarut.
malam tuh, cu datang rumah, lepak jap sebab cu amir kerja. so dah datang rumah tuh, cu ajak tidur rumah. ayat cu ajak aku tidur rumah dia macam neh haa "kaklong, jum laa tidur rumah cu. mana tahu nampak M******* ke kan hahaha" aku pun dengan muka konon annoying jawab "ceyyhhh! takde makne laa nak jumpa. tanak pun *dalam hati "eh mintak-2 laa jumpa, rindu sangat hahaha" " aku memang fake macam neh. hahaha. so, selepas dipujuk berapa kali oleh angah yang gatal sangat nak pergi tidur rumah cu siap guna nama M pancing aku pergi rumah cu, so aku pun amek bag amek baju apa semua then cakap "haa, siap laa. lambat tinggal" angah pun dengan muka nak heaven jee, semangat pergi kemas barang dia nak pergi tidur rumah cu. adik pun ikut. itupun dia ikut aku punya pikiran, kalau aku ikut dia kut, kalau aku tak ikut, dia tak ikut. so, nak dijadikan cerita kenapa ada kene mengene dengan M, sebab cu aku baru pindah dekat taman perumahan dia. cu asal aku balik cuti jee, dia suruh aku datang rumah dia, ayat pancing cu "eh, nanti datang laa berjalan dekat rumah cu, kotkot jumpa kee" haa tengok, tak habis-2 nak bagi aku berjumpa dengan M. aku buat muka tak bersalah tahap cipan jee laa kan senyum sehabis kambing yang mungkin aku ukirkan dibibir hahaha ayat mintak kaki. so sambung semula pasal pergi tidur tuh. masa otw pergi rumah cu tuh, cu singgah laa dekat kedai runcit taman perumahan tuh. aku neh masuk jee simpang tak kenapa shivering gila kot siap tangan aku dah sejuk bagai time tuh. siap rasa nak nangis kauuuu! haaaa, aku kalau benda yang connected dengan M neh mmg automatic nak mengalir air mata. jangan tanya kenapa sebab aku pun taktahu hahaha. masuk simpang, lalu depan cc yang aku dengan dia selalu jumpa. actually bukan jumpa laa, aku selalu pergi cc dekat taman tuh, dia pulak jaga cc tuh. masa lalu depan cc tuh, aku dengan secara hendapnya intai laa dekat dalam cc tuh, saje tengok. then baru aku teringat yang dia tgh SPM so takkan nak jaga cc pulak. lagipun aku tahu bila yang dia akan jaga cc. lepas tuh, asal aku dengar bunyi motor jee aku gelabah, kotkot kalau dia kan. but hampa, memang tak laa kan. so that's it laa. bapak ahh panjang, confirm takde orang baca pun. lantak laa, blog aku.

18 NOVEMBER
hahaha. hari neh aku rasa hari paling sengal aku kot. bangun pagi tuh, angah pergi laa bukak sliding door, lepas tuh dia cakap "akak!! abg M*******!" aku dah ahh tengah mamai, aku pun cakap "blaa laa kau ngah. menipu jee tahu" angah dah bantai gelak dekat aku dah. kwasamm betul laa budak neh. cu dah bantai gelak dekat aku dah. tengok aku mamai dah satu hal, tengok aku nak excited tak jadi dah satu hal. siot kau angah. hahaha. then siap siap apa semua. ikut cu pergi pasar. aku kalau boleh memang maleyhhh nak pergi. sebabnya aku maleyhh nak nampak sape sape. malas nak berjumpa sape. nak nak lagi cikgu. bukannya apa, aku dah tahu soalan apa yang akan ditanya. haa, dalam pada tanak jumpa tuh, last last aku jumpa jugak cikgu lily. haa, macam aku cakap laa soalan apa korang mesti tahu "belajar mana sekarang?" "ambil course apa?" "dah final?" "result berapa?" haihhhh, tuh laa cerita nya kalau dah makin lama makin besar neh haa. dari soalan "eh comelnya, anak siapa neh?" akan jadi "bila pulak nak ada baby?" haa nampak tak beza and nampak tak aku pikir terlampau kedepan hahaha. so lepas dah beli breakfast apa semua, cu pun hantar kami pulang ke rumah.

21 NOVEMBER
here it goes. my birthday. first wish for sure laa from my family kan. awal gila kalau nak tahu k. hahaha. aku tgh baring dengan sofa layan tv, then ayah dgn ibu dtg dekat aku, ayah pun nyanyi "HAPPY BIRTHDAY TO YOU, HAPPY BIRTHDAY TO YOU, HAPPY BIRTHDAY MY DAUGTHER, HAPPY BIRTHDAY TO YOU" gila terharu laa aku kan, ayah nyanyi wehhh. ibu dah senyum-2. masa ayah nyanyi ibu tukang tepuk tangan, hahaha. angah adik main carom then cakap "happy birthday laa birthday girl" sambil main carom, hampeh korang dua. hahahaha wish tak ikhlas langsung! got many birthday wishes, birthday calls. before 12 tuh buncit call then cakap "sayang, birthday eh hehehe nanti I wish k " kwasamm punya buncit. hahaha then dapat text dari kengkawan yang disayangi laa kan. aku sehari tuh tak pegang phone, pukul 12 baru tgok phone.

that's it hari hari sebelum birthday aku. lepas dari tuh, dah hangout, lepak dan meluangkan masa bersama membe dan juga cousin tersayang. aku kalau cuti memang cousin aku jadi mangsa bawak aku keluar. and dia pun berbesar hati nak bawak aku berjalan semua. hahaha. reason aku tanak cerita hari selepas 21st November tuh sebab hmm sebab nanti cerita dia sedih sangat, takut banjir rumah. and takut aku menaip mengikut emosi kan,, so biarlaa. lagi pun benda dah lepas. tak guna dah nak ingat. tak boleh buat apa dah. hmm, cuma apa yang aku mampu cakap, aku terlampau kecewa. sangat kecewa laa. dan ada sikit perubahan pada aku semenjak apa yang jadi tuh. nak nangis pun tak guna, bazir air mata kau jee dah. so sekarang neh yang aku mampu, sabar dan be strong. cause I know, there will be something better than all this stupid little thing. I'm moving on :') Assalammualaikum :)





i love you , just the way you are =)

Thursday, November 8, 2012

END OF FIRST SEMESTER YIPPPPEEEE :D


Assalammualaikum, Alhamdulillah. end of first sem final exam. feel relieve for sure. no more burden for 3weeks. 3weeks? yuppp 3weeks for the sem break. mean haa? just 3weeks. neahhh nevermind. I still can go home by tomorrow. so what to tell for today's entry? I don't know. just type whatever in my mind right now. 

dah laa nak berEnglish tuh, belit lidah aku baca. kang nampak annoying pulak kan. so, again this first was too adventure to be describe. hahaha. kan nampak annoying tuh. actually tak banyak benda nak cerita pun this first sem. first time duduk jauh dari family, first time puasa sorang, takde family, bangun pagi sendiri, basuh baju sendiri, sidai kain sendiri, angkat sendiri, lipat sendiri, kemas rumah sendiri, masak sendiri, so pendek nya semua buat sendiri. so this first ajar aku berdikari laa kan.

some misunderstanding here and there, normal laa tuh kan. and first sem teach me a lot erti friendship. kenapa? yang tuh biar aku sorang jee tahu laa. jumpa macam macam perangai orang dekat sini. and the best part, get cloese with the housemates cepat gila. housemate in and out sepanjang 5bulan tuh. naddy pindah UiTM, my dear roomate miesha pergi politeknik dekat johor. how sad :( 

so first sem was okay jugak laa sebenarnya kan. takde teruk mana pun. yang penting, aku makin pandai masak. terutama makanan favourite aku which is Ayam Masak Merah. hahahaha. sedap woooiiii! *masuk bakul angkat sendiri. kehkeh. actually nak cakap yang aku macam tak percaya dah end of first sem kan. sedar tak sedar dah nak masuk sec sem. foundation aku lagi berapa sem jee. and sedar tak sedar jugak dah bebulan aku hidup sendiri dekat tempat orang.

well, nak kata tempat aku Raub tuh dengan Negeri Sembilan neh, takde laa jauh mana pun sebenarnya. dua jam jee kot. hahahaha. so balik tuh nak kata selalu pun tak jugak, dalam dua minggu sekali aku balik laa. mana boleh tak balik langsung kan. so bajet aku pergi balik dalam 40. tuh pun cost a lot dekat tiket dari KL nak balik Raub. kalau drive, segalanya jimat laa. but, best jugak naik KTM, LRT bas apa semua. travel. well, perantauan kan. muehehehe.

so aku rasa itu jee laa kot cerita untuk first sem neh. gambar? tak sempat laa nak masuk. nak kemas baju, barang bilik lagi. well, nak tinggal lama kan. *lama laa sangat. so see you again readers :) Assalammualaikum


i love you , just the way you are =)

ENDLESS LOVE :')


Assalammualaikum. so hi. whatsupp everyone. so why was the topic looks like this post will be pathetic post. hahha. sorry for the broken english. i dont know why the idea for today's entry is on english, and of course with malay words too. its not that I wanna show off sebab tulis english ke apa. the idea was like pufff pass by as fast as lightning. so, shall we start now? okay. lets take a deep breath first. pfffttt

i was stalking someone's blog just now. well, memang itu kerja aku pun, or should I say as my partime hobby. yes it is. well, a couple who already broke up for the second time. I repeat, SECOND TIME. can you just imagine, yang jodoh diorang still ada for the second time. but what to do, it don't last long. I don't know why am I so interested to write about this title. I mean LOVE things. I hate LOVE. nopp, I don't actually hate it. I just give up to fall in love. why? well, its a very long journey of my love stories. 

so the reason why I lost hope on falling in love. just because this one boy. well, I already wrote about him on my past post. that Capital-M remember? neahhh, its okay if you guys don't know about him. let me tell a bit about him. he is not my special boyfriend. and we never declare us as a "pakwe/makwe" we just simply a very close friends. yupp, very close. the story is, I fall in love with him. you guys can't never imagine why am I was so crazy over him. that one, I keep it as a secret.

almost every single things, we share it together. sampaikan, he wants to go for a haircut, still ask for my opinion wether he should cut his hair or not. can you see that yang even benda kecik pun kitorang mesti nak kongsi. and yeahhh, I give him something on the last day of school. a big seashell for him. where did I get those seashell. haha. it was during my holiday with my family at Teluk Cempedak beach, Kuantan. and tak pernah terlintas pun nak cari seashell and bagi dekat dia. know what, it was my mom's idea. haha. 

we was walking at the sea side. and I was like so atrract with this one big seashell. hahaha. neahh, guess what. my mom say this to me for sudden "kaklong, amek neh *while pointing at the seashell that I'm holding* nanti bagi dekat M*******. " then I was like, brrrr ibu kenapa tiba2 cakap pasal dia kan. I was thinking that the seashell for me, nak buat perhiasan dekat dalam bilik. but then, bila ibu cakap macam tuh, so I decided to take it home, and do some decoration on it. 

so, walking at the seaside, and at the same time, we were otp. blergghhh, how sweet kan? jalan dekat tepi pantai, dengar bunyi ombak, sambil have a long talk together. urghhhh! miss him now. so bla bla bla. and our friendship last for 2years. so now, no more him. kenapa? we had a big fight on 5th december. hmm, my mistake. cannot lower down my ego, like seriously I can't. dia pujuk for few days, pujuk pujuk dan terus pujuk. but still, me with my ego. argghhh! stupid me for behaving like that.

and starting that day, whenever Ifall in love with any boys, it can't never last long. well, ibu said "hati dah dekat orang lain, mana nak terima orang lain" see, even my mom know what I feel. my maksu, "takkan boleh suka orang lain, dah kalau hati tak belajar terima"  see, all this says make me think. what am I acting like this.  eh tapi betul tau, whenever I try to love them, I can't. even if I try and flirt with any boys, tak lama pun. sekejap jee rasa suka. sebab. haihhh, entah laa kenapa kan. I don't even know why. so stop ask me whatever question that relates to him. 

so, finally. aku decide nak stay normal. I mean, life without love, without being a couple to any boy. but just this one boy, will make my heart melt. and plus, Asraf Haziq Ahmad Azni, he's the only one boy yang dekat dgn aku sekarang. my "teman tapi mesra" so with him, the term DyanAsraf appear. neahh, he said tis to me on 23rd August 2012 "sayang, you're mine and will always be mine" so I guess, he's the only boy that I will fall in love to  selain dari M*******. since that me and Asraf are friends dari kecik. since we're in the tadika lagi laa kan.

so I guess, sampai sini jee laa kot. dah berapa kali aku stop then sambung balik neh haa. hahaha. banyak sangat yang mendatang. well, hanya mampu sabar. I'm a superwoman! I can be tough, I can be strong. but with you, its not like that at all. okay lirik lagu tuh k. hahaha. so happy reading. Assalammualaikum.

i love you , just the way you are =)

Sunday, November 4, 2012

OUR DAY TOGETHER :)

hallo hallo. Asslammualaikum people. *ada ke orang? haha :p. k kesah laa pulak ada ke tak kan. okay let me tell you a bedtime story *okay mengarot nak bedtime bagai sesenja neh haa. hahaha. tadi baby kita miesha datang hostel, spent time together. kat rumah ada aku dengan saraa jee, so kitorang dua jee laa dgn dia kan. so tadi dia bawak makanan. Alhamdulillah laa dia bawak, macam tetahu jee kat sini susah nak dapat makan. eh, memang dia tahu laa, dia pernah stay sini kan. hahaha

so, kami bertiga pun makan sesama laa. so rasa macam tak seronok laa kalau makan jee, duduk dekat rumah kan. so, kitorang pun jejalan laa dekat nilai. orang boleh drive kan. pergi tesco nilai. so masa dekat situ dia belanja cup corn. dia memang best laa, suka belanja bagai kan. she's a good girl, very good. huhu. so then kitorang pergi giant pulak. then nampak laa ada orang minum coolblog. aku dah memang dari semalam jalan dekat KL nak benda alah tuh. but masa dekat TS tuh orang ramai, aku dah penat berjalan, sakit kaki, nak tunggu memang tak laa kan.

so dekat giant, dia belanja coolblog pulak. then, nak balik tuh hujan lebat gila laa kan. dengan dah gelap, padahal baru 6.3o macam tuh. dia tak berani nak balik sorang, takut gelap. so dia call ayah dia datang college, teman dia nak balik. kira dia follow dari belakang. so, nak balik tadi, aku teman laa dia sampai bawah block, sampai dia hilang dari pandangan *ekot gaya miesha cakap*. masa peluk cium then salam apa tuh, haihh, sebak mak nak. nak menangis pulak rasa. she's the best roomate that I've ever had. so a few pictures with her just now.









muka aku taktahu kenapa tembam sangat. k aku dah gemuk. kene diet neh. so even bertiga tadi, still fun. and we're okay with it. so just wanna say that, we will miss you miesha. and please don't forget us here in Linton.  till we met again. we love you baby :*


i love you , just the way you are =)