✿ SUPER DUPER CRAZIEST, FUNNIEST & TALKATIVE GIRL ✿

My photo
You'll hate me. Thank you.

✿ LAY ME DOWN ✿

Tuesday, June 5, 2012

I AM ONE OF THE SOFTWARE ENGINEERING STUDENT IN COLLEGE UNIVERSITY OF LINTON :)

assalammualaikum. nampak tajuk dekat atas tuh? yeahh. dah jadi pelajar college dah aku neh. haha. *macam tak percaya jee -,-. aku masuk masa berapa haribulan tah tak ingat pulak. hehe. tapi ada laa dalam sebulan macam tuh kan. so masa masuk, kene masuk orientation dulu for two weeks macam tuh. dalam masa orientation tuh kene amek exam IELTS :) kalau kat school biasa yang form6 tuh MUET. but this one international punya laa. 

so, Alhamdulillah. aku passed exam tuh. for my course aku kena dapat at least banned 5. and Alhamdulillah aku dapat banned 5.5. so after two weeks orientation baru dapat result tuh. once dapat result tuh, i straightly call my father. but im quite frust laa sebab tak dapat banned 6. sebab if dapat banned 6, then dapat certificate. that certificate can be used if we planning to apply  to be a lecturer. how frust i am bila tak dapat. but its okay, dah lepas banned pun dah syukur alhamdulillah. 

then, yang lepas test tuh kena masuk bridging class for two weeks. yang tak lepas means below banned 5 tuh kena masuk english class for two weeks and reseat for the IELTS paper. so what is bridging class tuh? bridging class was like preparation class laa before daftar masuk school ekut course masing-2 *kitorang tak panggil fakulti but panggil school :). the 2weeks bridging class was so boring! :/ and mmg ramai laa yang ponteng class tuh. haha. termasuk laa aku *okay kantoi ponteng class, hehe ^^. 

so semalam dah daftar school laa. okay nak cerita laa pasal semalam punya. bertapa penatnya aku nak mengregister school bagai kan. dengan tah tiba-2 tukang register lembab seribu pulak. aduhaiii, penat yang teramat laa kan. first aku cerita dulu part yang best neh. group orientation aku G113. so semalam masa register, G114 pun masuk intake yang sama dengan G113. so mmg ramai laa semalam kan. group aku jee dah dalam hundred lebih studentnya, campur dengan G114 lagi so agak pack laa kan. and ramai tak payah cakap laa.

nak dijadikan cerita. lecturer tuh panggil laa student ekot course masing-2 kan. first dia panggil accountancy. then agak ramai jugak laa kan. campur dua-2 group tuh. then dia panggil course aku pulak STUDENT OF SOCSIT. apa SOCSIT? SOCSIT tuh School Of Computer Science Information Technology. mula aku macam relax laa kan and tak sabar nak tgok kot-2 ;aa ada bebudak handsome satu course dengan aku. haha. *sempat lagi tuh menggatal ^^. saje laa mengusha, nak buat member pegi class. haha.

so, part neh yang aku suka sangat nak cerita neh. mula-2 dia panggil student dari group aku, G113. tahu berapa jee? DUA ORANG JEE KAY. DUA ORANG! aku dengan sorang mamat negro neh. it suppose to be 4 student from my group, but sorg chinese boy tuh nak tukar CIVIL ENGINEERING pulak. mengada betul laa. patut ada sorg lagi perempuan sabah tuh, tah kenapa dia takde pulak. tuh yang tinggal aku dengan mamat negro tuh jee. tahan laa group aku ada jugak yang amek SOFTWARE ENGINEERING. yang G114, LANGSUNG TAKDE YANG AMEK SOFTWARE ENGINEERING! 

mula aku ingat kan ada laa dua tiga org kan. neh, alahai. hancur harapan aku nak mengusha. hahaha.  so aku dengan redha jee laa tukang register tuh pergi school aku kan. yang tuh dah satu hal. satu hal lagi masa nak urus segala benda pasal register tuh. boleh pulak banyak sangat pasal nya haaaa. semalam mmg aku penat tahap gaban laa kan. pegi sana, pegi sini. keluar masuk college, naik turun tangga collge. dari pukul 8pagi aku keluar, pukul 2.30 tgh hari baru settle. lambat pun sebab tunggu lunch hour habis dari pukul satu sampai dua tuh.

then ingatkan boleh laa terus amek jadual and start class apa semua kan. last-2, tadi jugak baru dapat. tuh pun lepas lunch hour jugak. sabar jee laa aku. so belek-2 jadual tadi, masa dia agak menarik laa. yang tak menariknya bila class math petang! errrghhhhh. ibu siap dah pesan "jangan nak pening muntah allergic dah yea bila dengar math" haha. ibu pun tahu aku mmg tak suka math. but what to do, nak tanak aku kena jugak minat. nak berjaya punya pasal neh. yang ayah pulak risau takut aku tak buleh study sebabnya aku sorg jee perempuan. ayah siap tanya "boleh ke amek software tuh? ke nak tukar business?" aku cakap takpe, aku boleh. lagipun aku kurang sikit business sebab aku mmg more to computer stuff neh. yang jat pun tanya "tak rasa nak tukar course ke?" huhu. mmg aku takkan tukar laa.

so besok dah kena pegi class. risau jugak takut takde kawan. humm. tapi takpe laa. aku boleh. nak tgok jadual aku? haa, here it is


agak best bila jumaat takde class. so aku boleh bersenang-lenang dekat hostel. haha. and bila free boleh balik rumah awal sikit kan. hehe. so tuh jee laa nak cerita. nanti free update lagi. assalammualaikum :)


i love you , just the way you are =)

No comments:

Post a Comment