✿ SUPER DUPER CRAZIEST, FUNNIEST & TALKATIVE GIRL ✿

My photo
You'll hate me. Thank you.

✿ LAY ME DOWN ✿

Monday, October 29, 2012

HARI RAYA AIDILADHA vs FINAL EXAM :D

assalammualaikum. hallo hallo. hihi. dah a month kot tak update. sedar2 dah raya haji. but dah habis laa kan cutinya, now dah dekat college pun dah, nak mengadap final starting this friday. so, cerita pasal final dulu laa kan. aku amek 4subject jee. so kejap jee laa final nya. gap banyak. rasa mcm risau, tapi mcm tak berapa nak sampai risau dia tuh. hahaha. means tak berapa nak sedar diri lagi yang aku dah nak final, dah nak habis sem II. 

macam malas pulak nak cerita pasal final neh bebanyak, skip jee terus cerita pasal raya can ah? hahaha. so raya haji this year, raya rumah maklong aku, merangkap bersama dengan sepupu tersayang aku, kembar, adik, serta teman gaduh aku. hahaha. *k banyak panggilan tuh kau ira :p. so menghabiskan dua hari raya dekat sana. hari pertama raya, disiang hari kami mengikut kak ilah beraya di rumah makcik2. banyak kami makan. hahaha. *ayat tak boleh nak skema lagi kan. 

takkan nak sebut satu satu nama makanan tanpa ada gambar kan, tak feeling ahh korang baca nanti. hahaha. so enjoy the pics :) 

okay, this one is soto. tahu ke tak? nasi impit yang dimakan bersama kuah sup. tak kira laa sup apa, janji makan dengan sup. neh aku makan masa breakfast. maklong buat dua, satu dengan kuah kacang so aku pilih makan dengan sup. sebab dah lama mengidam.

lepas tuh, kitorang pergi laa beraya rumah makcik depan neh haa. so antara makanan yang diorang sediakan ialah tenet tenet tenet 

neh apa tah nama kuih dia. aku tak ingat tapi jujurnya tak tahu pun apa nama dia. hahaha. aku tak makan biskut neh, saje amek gambar.

yang neh kalau tak kenal aku tak tahu laa kan. this one is my favourite. chocolate cake wooiiii! dah lama kot mengidam nak makan, patutnya nak suruh ibu buat, but tak jadi pulak, dah banyak sgt masaknya. last last pergi beraya dapat gak makan. nasib laa tak kempunan. hihihi. sedap wooooo!

next, laksam! k yang neh paling tak tahan neh. sedap wehhh. haihhh, tgok sendiri laa berapa banyak aku makan kan. even biasa2, tapi rasa dia bukan biasa2 k. 

haa yang neh? neh kudap kudapan jee. kalau nak tahu, keropok neh masa kami datang, penuh, tak berusik lagi. datang jee kami neh haa beraya, tinggal itu jee dah. muahahahaha. 

yang neh kalau korang taktahu, aku rasa dah boleh duduk dekat somalia dah kenkorang yang taktahu tuh kan. neh raja segala buah k wehh. boleh pulak makcik tuh bawak keluar kan, letak depan aku. haihh, aku dulu kuat makan neh, tapi sekarang dah kurang, taktahu laa kenapa. hormon kot. hahahaaha.

itu laa makanan yang dijamu masa rumah first yang kami pergi. nampak sikit, tapi dah kalau makan dua tiga round tuh, mmg rasa banyak laa kan. hahahaha. so kami pun berjalan laa kerumah seterusnya. 

yang neh orang rumah kedua jamu. ada ketupat, nasi impit, rendang, tempeyek, ayam masak lemak cili api, kuah kacang. time neh aku dah tak makan, minum air jee mampu. patu jamah sikit daging rendang. nampak tak aku dah makan banyak dekat rumah first tadi. 

so hanya itu laa. tiga rumah kitorang pergi, tapi time rumah ketiga aku dah tak larat nak snap gambar dah. ponat wehh. minum air, rasa laksa patu tengok gambar kahwin akak tuh. so gambar makanan dah habis. mari lah lihat gambar2 orang yang pergi beraya neh pulak. muahahahaha.

this one is kak ilah. akak sepupu aku. ibu to be. now tengah pregnant anak first. this ibu to be makan banyak betul. tak percaya. kejap eh. hahaha

tengok tuh. tuh semua kak ilah yang makan. muahahahahaha. dia makan untuk dua orang. mesti laa kan. 

haa, neh adik aku. tak nampak pulak muka dia. kudap kudapan yang aku cakap tadi, dia punya kerja laa habiskan. hahaha. *sebenarnya kerja kau dgn cousin aku tambah dgn angah *adik perempuan aku* tambah dgn kak ilah, k senang ceirta semua makan. hahahaha.

haa neh angah, adik aku numb 2. baru nak post dah ada tangan wrong turn pulak. tangan adik aku. hahahahaha

yang neh sudah semestinya bersama cousin tersayang, ira. comel kan comel kan? hahahaha. 

yang neh pulak gamba aku dgn angah dgn anak kak khaty. comel betul si zaquan neh laa. tahu mcm mana nama dia boleh dapat zaquan? sebab ayah dia minat bola. mcm tuh laa kisahnya.

sempat lagi post k sebelum makan. hahahaha

neh dah nak balik. cousin sebok reply msg buah hati pengarang jantung dia, sampai senyum tak pandang camera. last2 muka aku jugak yang comel. hahaha. aku takde sape nak text. so sad :'( hahaha

yeayyy for us muaz! hahaha. neh adik sedara aku, nama penuh Muhamad Muaz Mirza. M jee kan. mcm capital-M *k lari tajuk*. susah sgt nak bergamba haa. hahaha

Muaz pun dah maleyhh nak layan aku asyik nak bergambar jee. aku pun buat laa muka sengal dekat dia. hahahaha

okay yang neh kakak muaz. nama penuh Nur Alya Marissa. ada M jugak mcm adik dia. tapi kami semua panggil dekya jee. nama manja. 

neh muka penat dah nak bergamba. aku pun dah tak larat nak senyum sangat dah.

budak yang handsome sangat neh laa satu satunya adik lelaki aku. nama penuh Alif Danial Bin Alias. but biasa panggil alif jee laa kalau makcik2 sepupu2 kan. dia neh suka sangat laa bajet macho, bajet comel. hahahaha. k mcm aku jugak. 

aku punya comel buat muka, dia buat muka handsome tuh haa. hahaha. atlet neh dekat sch. football player yang cemerlang. 

aku kalau boleh tanak tunjuk gambar neh. nampak macam kami sama rendah pulak kan. muahahahaha. so neh jee laa adik beradik aku. tiga org jee. comel tak comel tak?

okay gambar neh tak nampak sangat yang aku pendek. hahahaha. comel jee kami nertiga kan. neh laa kebanggaan ibu dan ayah, yang akan mengubah segala galanya nanti. InsyaAllah, aminn. doakan kami berjaya yea kawan kawan. saya nak jadi software engineer, angah mungkin bakal nurse, dan adik mungkin bakal pemain bola sepak terkenal. 

jadi itu jee laa coretan untuk malam neh. punya laa lama menaip, sambil menikmati McD kan. 

motif letak gambar neh? hahaha. saje nak cakap yang malam last kami spent time, kami layan movie salam cinta neh haa. yang aku tertariknya lampu tuh haa. hahaha. aku mintak dkt cousin aku, dia tak bagi, suruh beli sendiri. hahahaha. k laa. terima kasih kerana sudi membaca hasil karya aku yang tak seberapa neh haa. Assalammualaikum :)




















i love you , just the way you are =)