✿ SUPER DUPER CRAZIEST, FUNNIEST & TALKATIVE GIRL ✿

My photo
You'll hate me. Thank you.

✿ LAY ME DOWN ✿

Thursday, November 8, 2012

END OF FIRST SEMESTER YIPPPPEEEE :D


Assalammualaikum, Alhamdulillah. end of first sem final exam. feel relieve for sure. no more burden for 3weeks. 3weeks? yuppp 3weeks for the sem break. mean haa? just 3weeks. neahhh nevermind. I still can go home by tomorrow. so what to tell for today's entry? I don't know. just type whatever in my mind right now. 

dah laa nak berEnglish tuh, belit lidah aku baca. kang nampak annoying pulak kan. so, again this first was too adventure to be describe. hahaha. kan nampak annoying tuh. actually tak banyak benda nak cerita pun this first sem. first time duduk jauh dari family, first time puasa sorang, takde family, bangun pagi sendiri, basuh baju sendiri, sidai kain sendiri, angkat sendiri, lipat sendiri, kemas rumah sendiri, masak sendiri, so pendek nya semua buat sendiri. so this first ajar aku berdikari laa kan.

some misunderstanding here and there, normal laa tuh kan. and first sem teach me a lot erti friendship. kenapa? yang tuh biar aku sorang jee tahu laa. jumpa macam macam perangai orang dekat sini. and the best part, get cloese with the housemates cepat gila. housemate in and out sepanjang 5bulan tuh. naddy pindah UiTM, my dear roomate miesha pergi politeknik dekat johor. how sad :( 

so first sem was okay jugak laa sebenarnya kan. takde teruk mana pun. yang penting, aku makin pandai masak. terutama makanan favourite aku which is Ayam Masak Merah. hahahaha. sedap woooiiii! *masuk bakul angkat sendiri. kehkeh. actually nak cakap yang aku macam tak percaya dah end of first sem kan. sedar tak sedar dah nak masuk sec sem. foundation aku lagi berapa sem jee. and sedar tak sedar jugak dah bebulan aku hidup sendiri dekat tempat orang.

well, nak kata tempat aku Raub tuh dengan Negeri Sembilan neh, takde laa jauh mana pun sebenarnya. dua jam jee kot. hahahaha. so balik tuh nak kata selalu pun tak jugak, dalam dua minggu sekali aku balik laa. mana boleh tak balik langsung kan. so bajet aku pergi balik dalam 40. tuh pun cost a lot dekat tiket dari KL nak balik Raub. kalau drive, segalanya jimat laa. but, best jugak naik KTM, LRT bas apa semua. travel. well, perantauan kan. muehehehe.

so aku rasa itu jee laa kot cerita untuk first sem neh. gambar? tak sempat laa nak masuk. nak kemas baju, barang bilik lagi. well, nak tinggal lama kan. *lama laa sangat. so see you again readers :) Assalammualaikum


i love you , just the way you are =)

ENDLESS LOVE :')


Assalammualaikum. so hi. whatsupp everyone. so why was the topic looks like this post will be pathetic post. hahha. sorry for the broken english. i dont know why the idea for today's entry is on english, and of course with malay words too. its not that I wanna show off sebab tulis english ke apa. the idea was like pufff pass by as fast as lightning. so, shall we start now? okay. lets take a deep breath first. pfffttt

i was stalking someone's blog just now. well, memang itu kerja aku pun, or should I say as my partime hobby. yes it is. well, a couple who already broke up for the second time. I repeat, SECOND TIME. can you just imagine, yang jodoh diorang still ada for the second time. but what to do, it don't last long. I don't know why am I so interested to write about this title. I mean LOVE things. I hate LOVE. nopp, I don't actually hate it. I just give up to fall in love. why? well, its a very long journey of my love stories. 

so the reason why I lost hope on falling in love. just because this one boy. well, I already wrote about him on my past post. that Capital-M remember? neahhh, its okay if you guys don't know about him. let me tell a bit about him. he is not my special boyfriend. and we never declare us as a "pakwe/makwe" we just simply a very close friends. yupp, very close. the story is, I fall in love with him. you guys can't never imagine why am I was so crazy over him. that one, I keep it as a secret.

almost every single things, we share it together. sampaikan, he wants to go for a haircut, still ask for my opinion wether he should cut his hair or not. can you see that yang even benda kecik pun kitorang mesti nak kongsi. and yeahhh, I give him something on the last day of school. a big seashell for him. where did I get those seashell. haha. it was during my holiday with my family at Teluk Cempedak beach, Kuantan. and tak pernah terlintas pun nak cari seashell and bagi dekat dia. know what, it was my mom's idea. haha. 

we was walking at the sea side. and I was like so atrract with this one big seashell. hahaha. neahh, guess what. my mom say this to me for sudden "kaklong, amek neh *while pointing at the seashell that I'm holding* nanti bagi dekat M*******. " then I was like, brrrr ibu kenapa tiba2 cakap pasal dia kan. I was thinking that the seashell for me, nak buat perhiasan dekat dalam bilik. but then, bila ibu cakap macam tuh, so I decided to take it home, and do some decoration on it. 

so, walking at the seaside, and at the same time, we were otp. blergghhh, how sweet kan? jalan dekat tepi pantai, dengar bunyi ombak, sambil have a long talk together. urghhhh! miss him now. so bla bla bla. and our friendship last for 2years. so now, no more him. kenapa? we had a big fight on 5th december. hmm, my mistake. cannot lower down my ego, like seriously I can't. dia pujuk for few days, pujuk pujuk dan terus pujuk. but still, me with my ego. argghhh! stupid me for behaving like that.

and starting that day, whenever Ifall in love with any boys, it can't never last long. well, ibu said "hati dah dekat orang lain, mana nak terima orang lain" see, even my mom know what I feel. my maksu, "takkan boleh suka orang lain, dah kalau hati tak belajar terima"  see, all this says make me think. what am I acting like this.  eh tapi betul tau, whenever I try to love them, I can't. even if I try and flirt with any boys, tak lama pun. sekejap jee rasa suka. sebab. haihhh, entah laa kenapa kan. I don't even know why. so stop ask me whatever question that relates to him. 

so, finally. aku decide nak stay normal. I mean, life without love, without being a couple to any boy. but just this one boy, will make my heart melt. and plus, Asraf Haziq Ahmad Azni, he's the only one boy yang dekat dgn aku sekarang. my "teman tapi mesra" so with him, the term DyanAsraf appear. neahh, he said tis to me on 23rd August 2012 "sayang, you're mine and will always be mine" so I guess, he's the only boy that I will fall in love to  selain dari M*******. since that me and Asraf are friends dari kecik. since we're in the tadika lagi laa kan.

so I guess, sampai sini jee laa kot. dah berapa kali aku stop then sambung balik neh haa. hahaha. banyak sangat yang mendatang. well, hanya mampu sabar. I'm a superwoman! I can be tough, I can be strong. but with you, its not like that at all. okay lirik lagu tuh k. hahaha. so happy reading. Assalammualaikum.

i love you , just the way you are =)

Sunday, November 4, 2012

OUR DAY TOGETHER :)

hallo hallo. Asslammualaikum people. *ada ke orang? haha :p. k kesah laa pulak ada ke tak kan. okay let me tell you a bedtime story *okay mengarot nak bedtime bagai sesenja neh haa. hahaha. tadi baby kita miesha datang hostel, spent time together. kat rumah ada aku dengan saraa jee, so kitorang dua jee laa dgn dia kan. so tadi dia bawak makanan. Alhamdulillah laa dia bawak, macam tetahu jee kat sini susah nak dapat makan. eh, memang dia tahu laa, dia pernah stay sini kan. hahaha

so, kami bertiga pun makan sesama laa. so rasa macam tak seronok laa kalau makan jee, duduk dekat rumah kan. so, kitorang pun jejalan laa dekat nilai. orang boleh drive kan. pergi tesco nilai. so masa dekat situ dia belanja cup corn. dia memang best laa, suka belanja bagai kan. she's a good girl, very good. huhu. so then kitorang pergi giant pulak. then nampak laa ada orang minum coolblog. aku dah memang dari semalam jalan dekat KL nak benda alah tuh. but masa dekat TS tuh orang ramai, aku dah penat berjalan, sakit kaki, nak tunggu memang tak laa kan.

so dekat giant, dia belanja coolblog pulak. then, nak balik tuh hujan lebat gila laa kan. dengan dah gelap, padahal baru 6.3o macam tuh. dia tak berani nak balik sorang, takut gelap. so dia call ayah dia datang college, teman dia nak balik. kira dia follow dari belakang. so, nak balik tadi, aku teman laa dia sampai bawah block, sampai dia hilang dari pandangan *ekot gaya miesha cakap*. masa peluk cium then salam apa tuh, haihh, sebak mak nak. nak menangis pulak rasa. she's the best roomate that I've ever had. so a few pictures with her just now.









muka aku taktahu kenapa tembam sangat. k aku dah gemuk. kene diet neh. so even bertiga tadi, still fun. and we're okay with it. so just wanna say that, we will miss you miesha. and please don't forget us here in Linton.  till we met again. we love you baby :*


i love you , just the way you are =)