✿ SUPER DUPER CRAZIEST, FUNNIEST & TALKATIVE GIRL ✿

My photo
You'll hate me. Thank you.

✿ LAY ME DOWN ✿

Thursday, November 8, 2012

END OF FIRST SEMESTER YIPPPPEEEE :D


Assalammualaikum, Alhamdulillah. end of first sem final exam. feel relieve for sure. no more burden for 3weeks. 3weeks? yuppp 3weeks for the sem break. mean haa? just 3weeks. neahhh nevermind. I still can go home by tomorrow. so what to tell for today's entry? I don't know. just type whatever in my mind right now. 

dah laa nak berEnglish tuh, belit lidah aku baca. kang nampak annoying pulak kan. so, again this first was too adventure to be describe. hahaha. kan nampak annoying tuh. actually tak banyak benda nak cerita pun this first sem. first time duduk jauh dari family, first time puasa sorang, takde family, bangun pagi sendiri, basuh baju sendiri, sidai kain sendiri, angkat sendiri, lipat sendiri, kemas rumah sendiri, masak sendiri, so pendek nya semua buat sendiri. so this first ajar aku berdikari laa kan.

some misunderstanding here and there, normal laa tuh kan. and first sem teach me a lot erti friendship. kenapa? yang tuh biar aku sorang jee tahu laa. jumpa macam macam perangai orang dekat sini. and the best part, get cloese with the housemates cepat gila. housemate in and out sepanjang 5bulan tuh. naddy pindah UiTM, my dear roomate miesha pergi politeknik dekat johor. how sad :( 

so first sem was okay jugak laa sebenarnya kan. takde teruk mana pun. yang penting, aku makin pandai masak. terutama makanan favourite aku which is Ayam Masak Merah. hahahaha. sedap woooiiii! *masuk bakul angkat sendiri. kehkeh. actually nak cakap yang aku macam tak percaya dah end of first sem kan. sedar tak sedar dah nak masuk sec sem. foundation aku lagi berapa sem jee. and sedar tak sedar jugak dah bebulan aku hidup sendiri dekat tempat orang.

well, nak kata tempat aku Raub tuh dengan Negeri Sembilan neh, takde laa jauh mana pun sebenarnya. dua jam jee kot. hahahaha. so balik tuh nak kata selalu pun tak jugak, dalam dua minggu sekali aku balik laa. mana boleh tak balik langsung kan. so bajet aku pergi balik dalam 40. tuh pun cost a lot dekat tiket dari KL nak balik Raub. kalau drive, segalanya jimat laa. but, best jugak naik KTM, LRT bas apa semua. travel. well, perantauan kan. muehehehe.

so aku rasa itu jee laa kot cerita untuk first sem neh. gambar? tak sempat laa nak masuk. nak kemas baju, barang bilik lagi. well, nak tinggal lama kan. *lama laa sangat. so see you again readers :) Assalammualaikum


i love you , just the way you are =)

No comments:

Post a Comment