✿ SUPER DUPER CRAZIEST, FUNNIEST & TALKATIVE GIRL ✿

My photo
You'll hate me. Thank you.

✿ LAY ME DOWN ✿

Sunday, December 23, 2012

KAHWIN OH KAHWIN :D

Assalammualaikum. hallo hallo. Alhamdulillah, semakin pulih. bengkak-2 sikit je, aku kan anak sulung, kena laa kuat.kenapa dengan aku semalam? hmm takde apa la. hihi. cuma sikit kesedaran untuk aku. pengajaran eh? dah tak reti nak berbicara sejak semalam. hahah. so dah kenapa tajuk entry aku hari neh macam dah gatal sangat nak berlaki? hahah bukan gatal, dah mmg kewajipan kan membina masjid? hihi cuma pada usia aku yang baru cukup 18 tahun ni macam tak sesuai je nak berkahwin kan. so, cakap pasal isu kahwin muda ni ha, so aku nak bercerita sikit laa kan.

kahwin ni tak senang ye. bukan pikir nak ada teman je. tapi tanggungjawab. *eh kejap, apa motif aku cakap macam ni -,- aku rasa aku macam lari topik sikit laa. okay semula laa ye. gambar tuh takde kene mengene pun. tapi biasa laa, tajuk dah kalau pasal kahwin, mesti laa ada benda yang berkaitan dengan perkahwinan kan :) 

so punca kenapa aku nak cakap pasal kahwin hari ni, tadi siang aku pegi kenduri kahwin. tolong mak yana siapkan makanan pengantin. nak dijadikan cerita, rasa sangat ?yang masa beredar dengan cepat. kenapa aku cakap macam tu? 

sebabnya masa aku zaman bebudak dulu, aku jadi tukang bawak bunga mangga tuh. masa tuh siap berebut tahap nak baling slipar ahh dengan cousin kan sebab nak pegang bunga mangga punya pasal.  hahaha. but then, kitorang dua laa pegang menatang tuh. sebab dah memang kitorang dua jee yang umur besar kan. 

then selepas beberapa tahun *pusing roda hahaha. dah up sikit umur, kira tahun ni laa cerita dia, masa bulan 5, aku jadi pengapit k pengapit! hahah. masa ni, takde laa berebut pun dengan cousin aku. dah besar, dah boleh pikir kan. so masa tuh aku jadi pengapit, dia tukang bawak hantaran. kisahnya aku jadi pengapit tuh pun sebab takde yang baju sama theme. 

so kira pengantin terjun laa aku time tuh sebabnya on the spot kena jadi pengapit. nasib laa aku dah lelawa sikit time tuh hahaha. hmm motif hari ni nak cakap yang masa sangat laa berlalu dengan cepat. cepat sangat! aku dah nakmasuk 19 lagi 1week k. going 20 in one year more. haihhh, tuh yang sekarang ni terpikir pasal kahwin jee. pantang pegi wedding mesti dah gatal nak menikah. hahaha *ikut ayat ibu

sebagai anak sulung, aku tak pernah terpikir pun nak kahwin awal. hanya berharap yang aku mampu habis kan degree aku dgn cepat dan banggakan ibu ayah and ubah family aku :') bukannya family aku teruk, but nak ubah kepada yang lebih baik. nak cakap statement aku cliche pun lantak laa, hal aku. tak perlu jaja satu dunia kan? :') 

so, saat ni yang aku fikirkan hanya laa nak mencipta kejayaan. tapi dah kalau tertulis takdir jodoh aku awal, aku tak mampu menolak. Allah tahu yang terbaik untuk aku.  aku pun dah penat nak bercinta ni. asyik sakit je yang aku dapat. and pada umur aku sekarang ni, aku dah tak terpikir untuk cari PAKWE, tapi aku nak cari SUAMI. ada jodoh ada laa, kalau takde, sekali lagi aku katakan, aku hanya berserah pada takdir. biar Allah yang tentukan jalan hidup aku. doakan aku serta adik adikku mampu mencipta kejayaan dan mampu membuat ibu ayah bangga dengan kami bertiga :') sekian sahaja untuk hari ni. Assalammualaikum 








i love you , just the way you are =)

No comments:

Post a Comment