✿ SUPER DUPER CRAZIEST, FUNNIEST & TALKATIVE GIRL ✿

My photo
You'll hate me. Thank you.

✿ LAY ME DOWN ✿

Thursday, April 18, 2013

MY HEART...

assalammualaikum. ouh hallo there. ssup? I have no specific reason why am I writing this entry for tonight. I just feel like typing few words, expressions of my feeling what exactly my hearts feel at the moment. or what I actually feel after November 21st last year. yupp, November 21st, my birthday. I feel like blogging cause I think I tweet too much on twitter. nahhhh twitter only gives me 140 words to express my feeling when I'm actually have thousand of words to express my feelings now. so I decide to be here, on my blog.

well if you understand what I feel at the moment. nopp. no one could understand. its only between me and Him. I have tons of words just now, but then I log in my blog, I've lost my words. where could it be. to be frank, I'm actually not sure why am I here. ya Allah, too much to say and I can't arrange my sentences properly. if you know what I mean. as for now, I would say, I just stop hoping, I stop falling in love. cause I believe the true love itself will come to us, we don't have to search for it.

after the 21st November tragedy, my heart feel nothing anymore towards love or any relationship. I'm living my life like usual. I don't need any boyfriend love, infact my phone is not giving any sound anymore. I admit, I have one now, but this one will be the last one. I've promised to myself, this one gentleman will be the last one. cause I cant stand any heartbroken anymore. this 23y/o man tend to make me realize, I should be nature enough to think of everything. 

I should realize I'm already 19 this year, so I should stop crying and be strong for my family. nahhh all these thing won't make me happier, I feel bad each time I fail to remain any relationship. it will never last longer. I'm laughing now because I find the happiness when I'm with my friends. Alhamdulillah, I'm better now. 




i love you , just the way you are =)

Friday, April 12, 2013

PENGALAMAN ADALAH GURU YANG TERBAIK :')

assalammualaikum. hai selamat tengah malam. haa melampau sangat bila late night post ni macam sedih terharu pasrah sangat je kan. it just that, ada something yang dah buat aku banyak sangat berpikir, bukan nak cakap selama ni aku tak pikir, but tonight buat aku betul-betul pikir. dan baru je tadi tangki "JBA" aku ni pecah dengan tak semena mena. haa, bm sangat bahasa. oh ya, balik pada topik lah, mengarut pepanjang, message tak sampai jugak kan.

korang pernah bercinta? haa, tipu lah kalau kau cakap kau tak pernah kan. bercinta tu permulaan cerita, sekarang aku tanya, berapa kali korang sakit hati sampai tahap kesedaran korang tu membuatkan korang lebih berjaga-jaga dalam nak bercinta, haa itupun kalau korang rasa serik lah bila dah sakit sekali tu. pehhh nampak macam berbelit je kan ayat aku. okay takpe, terus baca kalau nak paham apa sebenarnya aku nak cakap. and apa yang aku cakap adalah untuk lelaki dan perempuan dan bukan nak menyalahkan mana mana gender okay! pahamkan ayat aku, taknak ada yang salah paham. 

a couple. they fall in love, get attached to each other, they sacrifice something, they did anything. but at the end, they got the scars. scars? its because they get hurt, and how they got that? from someone that used to be special to them. kita selalu dengar, nampak perempuan yang banyak kena main, banyak terluka dan jugak banyak menangis. dan bermula dari kisah korang terluka merana tu, korang akan cakap macam ni "lelaki tak guna" "lelaki semua sama je" "lelaki tak pernah setia" 

all those broken hurt effect, lead to bad expectations. haa, macam berterabur je ayat, lantak situ. apa aku cuba nak cakap sekarang ni, kita ni, perempuan, rasa macam asyik kita je yang merana, sakit hati, menangis, menanggung derita bagai apa semua lah. pernah tak kita selami isi hati lelaki? apa sebab dia mainkan perempuan? kenapa dia mudah sangat nak bagi harapan?

setiap keputusan yang kita buat, for sure lah bersebab kan? contoh, korang nak makan, sebab apa korang nak makan, sebab korang lapar, kalau tak makan nanti boleh mati kebulur pula haa macam tu. *faktor kelaparan yang buat aku cipta perumpamaan tu hahaha k sambung* so sama jugak lah macam kenapa lelaki mainkan atau sweet talker, bagi harapan semua tuh lah.

pernah tak korang tahu yang diorang sebenarnya pernah kena perkara yang sama macam perempuan kena? haa, thats the point! kita asyik nak salahkan lelaki, padahal kita tak tahu apa sebenarnya yang jadi sebab kita tak pernah cuba nak ambil tahu. bukan maksud aku nak backup lelaki ke apa, tapi kalau korang paham betul-2, tak semestinya setiap satu kesalahan yang ada masa kita bercinta tu, kita sakit hati, kita letak seratus peratus dekat lelaki. diorang pun ada perasaan.

bukan perempuan je yang pernah terluka, kena game, diduakan bagai. lelaki pun kena benda yang sama. kalau tak percaya, korang boleh pergi buat banci dekat fb. haa tak payah lah. cukup lah kalau korang kenal sorang dua rakan lelaki korang yang ada pengalaman disakiti sampai menyebabkan dia jadi player ke, mainkan perempuan ke kan. 

tapi lelaki ni, kalau korang jumpa yang setia betul, cerita dia memang setia habis lah. kau kalau jadi awek dia, mintak apa semua dia bagi, kau nak cakap tak sayang jugak taktahu lah. dan dia tak pernah terdetik nak rosakkan kau, tu kalau tak nampak jugak haa pikir sendiri lah. dan satu lagi, bila kita perempuan, lebih mementingkan rupa paras. deyy, kau kalau sayang tak memilih lah. 

bukan cakap "ambil lah partner muka buruk, hati lagi penting" tipu lah kalau kau nak yang buruk bebenor kan. maksud aku, jangan lah sampai calar sikit dekat muka, kau terus "ah taknak ahh, muka mcm penyangak" suka hati kau je cakap dia penyangak bagai, habis kau baik sangat? kalau hati betul ikhlas nak menyayangi, kau takkan mudah sangat nak menilai keburukkan atau menilai fizikal seseorang. 

okay nampak macam berterabur kan apa yang aku cuba nak cakap, korang paham sendiri lah. cerita dia sebenarnya aku nak cakap yang lelaki pun sama jugak, ada perasaan and they need someone to be their good listener. kalau korang paham situasi, lelaki ke perempuan ke, ada persamaannya. dua-dua pun sweet talker, dua-dua pun suka sangat nak bagi harapan. tapi memang tak dapat dinafikan lah lelaki lagi melampau sweet talker, harapan setinggi gunung bagai. 

so, boleh aku bagi rumusan nya? konklusi nya, lelaki juga punya nasib yang sama macam perempuan. mungkin tak sama dan tak semua nya kena, tapi sedikit sebanyak apa yang kena dekat diorang, effect their future. I mean who they are now. lelaki sebenarnya lebih matang dalam berfikir, dalam erti kata lain diorang cepat tangkap dengan apa yang jadi. nampak macam post kali ni aku banyak back up lelaki kan? bukan back up, tapi pandangan. tolong lah jangan salah paham maksud sebenar aku.

secara totalnya, hargai lah orang yang menyayangi anda. oh ya, tolong lah jangan pilih pasangan korang dari paras rupa dan jugak harta semata mata. ya Allah, korang nak bercinta dengan orang ke dengan harta benda partner korang? aku tak cakap sape sape, ni untuk lelaki perempuan. untuk kesedaran bersama. bukannya apa, selama ni jujur lah aku cakap, aku rasa macam aku ni perempuan, aku je yang selalu pendam perasaan sakit hati, kecewa apa semua. padahal, lelaki pun rasa benda yang sama tau.

jadi korang pikrlah. itu pun kalau korang paham apa yang aku tulis pepanjang dekat atas tu. sebabnya, aku rasa macam cerita aku bercampur campur. hahahaha korang kena paham, aku ni dah terlampau banyak sangat berfikir. dan mungkin jugak dalam erti kata lain banyak sangat pengalaman yang mengajar aku supaya tidak mudah menyayangi seseorang. jangan letak harapan setinggi gunung, sebab makin tinggi harapan tu, makin tinggi la korang punya sakit hati, kecewa bila korang kena nanti. assalammualaikum. selamat malam :)))

NOTE: segala pendapat yang tercoret ni, adalah hasil pengamatan aku dari kisah seorang rakan baik lelaki aku. dan fyi, aku lebih rapat dengan kawan lelaki aku, and mungkin tu sebab kenapa aku boleh paham sedikit sebanyak pasal diorang :)


i love you , just the way you are =)