✿ SUPER DUPER CRAZIEST, FUNNIEST & TALKATIVE GIRL ✿

My photo
You'll hate me. Thank you.

✿ LAY ME DOWN ✿

Saturday, June 15, 2013

PICNIC WITH BABIES AND FINAL EXAM (Y)

hallooooo assalammualaikum dayang sekalian. cehh tak payah nak dayang sangat lah kan. yaaaaa picnic plus final exam. buat relax je pagi tadi ada paper, semalam pergi pcnic. ye buat relax hahaha. dah sape suruh bagi gap melampau punya lama. hari selasa satu paper, lepas tu hari sabtu sec paper. haa kira sendiri berapa hari gap nya. cukup tak jari nak kira? tak cukup nak pinjamkan jari kaki hahahah ahh menipu nak guna jari kaki, berapa hari je tu, cukup guna jari tangan ada sepuluh, melainkan jari kau patah ke, tak cukup satu. yelah dedulu main mercun tak ingat dunia, dah rompong tangan tak cukup jari hahahah melampau melalut sampai main mercun. al maklum lah, nak puasa dah kan, nak raya. k raya ni....... okay ta payah eksaited sangat, puasa pun belum ni haa. hahahahah

so nak dengar cerita picnic ke, final exam? okay picnic. hahahah. so, semalam pergi Sungai Tekala. kenapa tekala? yana cakap sebab bila cahaya matahari kena dekat air tu, nanti air dia tukar jadi kaler-kaler. kaler rainbow segala. k yang itu aku tambah hahahah. tah lah aku pun taktahu asal usul mana dapat nama sungai tekala tu, nak tahu search sendiri lah dekat google. jangan nak malas sangat ye, rajin sikit. hahahaha. so macam mana pergi, well my beloved ex roomate, Miesha tengah nak menghabiskan cuti dia yang masih berbaki seminggu, so kitorang decide nak spent time together pergi picnic lah. sape yang pergi? for sure aku, heroin utama, Miesha driver, Saraa, Nana and Yana untuk mengisi kekosongan tempat duduk belakang hahahah. *belog aku, sukahati aku lah nak cakap cenggini hahahah :p

so kitorang gerak sana lepas zohor, dalam pukul dua cenggitu. yelah konon nak gerak awal, sudahnya siap siap bagai, pukul dua jugak jalannya. biasa lah janji melayu, tapi kitorang tak berjanji pun, kitorang cakap je, so tak melayu sangat lah. k takde kene mengene hahahah. nak aku cerita ke perjalanan yang lembab disebabkan lori depan belakang, dan kami terperangkap di antara mereka-2 itu? k dah bagitahu dah pun. so dalam dua lebih sampai, nak masuk kena bayor singgit sorang. kanak-2 lima posen. ikutkan nak bayar harga kanak-2, tapi masing-2 dah takde rupa kanak-2 dah, redha kan jelah bayar untuk dewasa. haa dewasa kau hahahah.

so, setibanya kami disana. I was like,wowwww oh mak kau oh mak kau gitu hahahaha. ya Allah, annoying nya, kalau rasa menyampah tolong lah click tanda 'X' yang kaler meghah mak jemah tu. lagipun panjang ni, kang deme bosan. okay terima kasih kepada siapa yang still setia membaca. lantak ada ke tak hahah. bukan apa, aku tak pernah pun pergi sungai dekat situ, pes taim kan, eksaited lah sikit nyah. so masuk tu, daki punya daki punya daki, dah macam jungle trekking dah aku rasa sampai lah satu port air terjun baik punya. nak tengok dak? okay saba jap...


haa nampak ke idok? menipu tak nampak. aku dah tukar size larger dari medium tu. maleh ler nak extra large, tak muat belog den kang. ye, best dekat sini. air pun takde kaler lain, elok je kaler air sungai. takde pulak macam water kaler ke apa. so duduk sini dalam dua jam macam tu. sampai tu, makan kejap baru menerjun kan diri ke dalam air yang tenang jangan disangka tiada buaya hahahaha k tu tipu. mana ada buaya ahhh and tak terjun pun, pernuh tertib anak dara masuk dalai air sungai nak mandi. si Miesha bawak seluar je, tak bawak baju, so masuk sampai paras pinggang jelah, punya taknak baju basah, tapi nak main jugak tu. Saraa dengan Nana jauh betul pergi nya, buas anak-2 ni, merata merayapnya hahaha. Nana lah paling aktif, kejap kang selam, kang selam lagi sampai tak timbul-2. kesian Saraa tak dapat lawan Nana tahan nafas lelama dalam air hehehhe. aku dengan Yana? ye, kami hanya jadi penonton setia melihat mereka menikmati keseronokan bermain air sebab dua-2 tak bawak baju spare and taknak mandi pun sebenarnya. but still, it was fun with them yesterday.

so lepastu dalam pukul 5 dah siap nak balik apa semua. boleh pulak nak turun tu, pehh mamat handsome sedang mendaki beramai-2, haishhh jandsomenya handsomenyaaaa. dan aku sempat main mata dengan salah sorang daripada mereka hahahahhaha gatainyaaaa. okay bersambung semula, sebenarnya tadi aku berhenti jap, usha twitcon orang dekat twitter hahaha. tak menyempat. tu pun nak bagitahu. so macam biasa lah, trademark belog aku ni, tak sah kalau takde gambar bebanyak ye dak? meh sini meh nak tunjuk mehhhhhh!!!!!! kenapa tanda seru? suka hati aku lah nak taip gitu hahahah.


ni otw nak pergi lah. gambar atas tu, mentang-2 duk bertiga, senang nak masuk camera, sakan bergambar. k takde kene mengene pun, saje dengki. hahahahhaha.


nahhhhh we're here people at Sungai Tekala!!! ye tanda seru lagi, aku suka tanda seru. hahahah takde kene mengene. tolong lah abaikan muka aku yang sememeh tu. buruk aku tengok. nampak eksaited budak gambar yang kedua tu, ye dia sedang menenangkan jiwa. biarkan dia hahahahah.


aku taktahu apa motif aku letak gambar dia sorang sampai dua. takpe lah, perempuan ni yang suruh, aku ikutkan aje hahahaha. there she is, Miesha, ex roomate yang acah-2 cute. hahahah. takde dia, tak dapat lah kami jejakkan kaki ke sungai berkaler kaler tu.

me with baby Miesha!!! ye dia comel, tapi aku comel lebih. no doubt. yes! 

ex roomate, Miesha, bersama roomate sekarang, Yana. it was their first met, and dah masuk kepala. tak boleh bla time Miesha nak masuk bilik tegur si Yana, si Miesha ni boleh tutup pintu, malu punya pasal. dua-2 malu. however, okay je. boleh je masuk, saje gatal nak malu. menyampah aku. 

takde motif pun gambar ni. saje nak tunjuk ada orang semangat ambik gambar pasir hahahaha ni kalau kau tengah tengok, maap lah ye. hahaha hai kbaii :p

k ni pun takde motif jugak. saje nak masukkan. tengah siap nak balik. tengok, hebat dia bersiap tak payah pakai cermin. untunglahhhhh. hahahahhah.

okay, gambar sorang dah, berdua dah. gambar reramai pulak lah ye.











just so you guys know, you guys are the best girlfriends, housemates, roomate that I've ever had. thanks for a very precious 14th June. may this relationship stay till the last of my breath. I wish :') thanks for everything. Iloveyou guys till the end of my life :D *sweetnya akuuuuuuu :p

so sampai situ je lah cerita perjalanan suka duka merempuh ranjau onak duri ombak rindu bersama. aku pun penat menaip. ada lah dalam setengah jam duduk depan laptop ni. pape pun, the mini picnic seronok sangat! can't wait for next plan, nak pergi sunway katanya. we'll see how hahahaha. k lah. thanks for reading. 



i love you , just the way you are =)