✿ SUPER DUPER CRAZIEST, FUNNIEST & TALKATIVE GIRL ✿

My photo
You'll hate me. Thank you.

✿ LAY ME DOWN ✿

Friday, December 16, 2011

HAPPY MOMENT EVER :)

PENAT TAPI HAPPY GILERRR ! okay nape aku happy ? sampai gilerr happynya . akak-2 tempat keje aku mmg the best laa , happening sgt . and for sure akak supervisor ;) okay nak dengar cite tak ? okay tak buleh dengar , baca jee kay ? haha . *dah gilerr dah aku :p

okay macam neh cerita dia , baca satu-2 bukan laju-2 kay . haha . okay nak start dah . tadi pukul 10 , patutnya semua dah balik , macam biasa tunggu semua ada baru balik . then tadi dah nak pergi thumb print*semangat nak balik ! haha* tiba-2 ada announcement , *PERHATIAN KEPADA SEMUA SA SOFTLINE AND HARDLINE DEPARTMENT SILA KE RECEIVING CENTER* 

at first aku tak pergi , akak-2 lain pun tak pergi gak . yang pergi arjun jee . *org kuat deparment aku , haha* pastu lalu laa manager , dia nak suh aku pergi then dia cakap tak payah sbb aku baru . so aku pun  lega . haha . then tetiba , dtg pulak assistant dia , 'diana , pegi belakang tolong okay ' then dia pegi dkt akak-2 yang tgh ready ramai-2 nak balik neh haa , 'ladies , pergi tolong cepat' akak semua terus pergi belakang . lambat sampai sebab lori rosak . huhu

sampai dekat receiving center tuh , uncle jerit 'pergi amek troli laa , angkat barang baru sampai ' then akak semua cakap 'lahhhh , kene amek troli ke , aunty neh tak cakap pun ! ' semua berlari amek troli . aku tak lari , aku amek jee dekat aunty sally tuh *assistant manager tadi* aunty siap bawak dua . haha. then semua beratur dekat receiving center tunggu turn amek barang . 

tukang campak-2 dalam troli , for sure laa org kuat kan , arjun . haha . bapak laju dia baling-2 barang tuh semua . kitorang neh haa , tengah tunggu tuh siap gelak-2 bagai . akak-2 neh semua best , tak sombong even aku budak baru . diorang layan aku macam adik diorang . *SAYANG AKAK SEMUA SANGAT-2 !* yang akak supervisor neh , kami tgh nak tunggu turn amek barang , akak siap amek gamba . haha . sporting laa akak !

so kami pun happy laa , aku for sure happy . dalam dua hari jee , dah buleh masuk satu kepala dgn akak-2 semua ! sayang nak tinggal diorang . anyway , aku akak kenang saat indah malam neh sampai bila-2 . *haish kalau ada gamba kan best :( * 

nanti blogging lagi , besuk full day wehh , ngntuk pulak nanti . dah laa stock baru banyak gilerr sampai tadi . yang semalam pun tak settle lagi . baca invoice sekali pun aku dah serabut . huhu . baiii . assalamualaikum , adios amigos :') 

p/s : text dengan capital-M , sumpah saya rindu awak :')

i love you , just the way you are =)

Friday, December 9, 2011

RINDU CAPITAL-M :(

kenapa gambar bulan ? sebab aku rindu capital-M . aku amek gamba bulan neh waktu aku balik rumah lama pegi kemas barang . aku nampak bulan neh cantik sangat . aku keluar phone then terus snap gambar bulan . kenapa bulan ? sebab aku anggap capital-M macam bulan . kehadiran dia dalam hidup aku buat aku tersenyum . sentiasa ada untuk aku , bila aku sedih , aku nangis , aku gembira , aku marah . he is everything .

tapi sekarang , tak rapat lagi . well , aku ego tinggi kalau korang nak tahu . terlampau tinggi . sekali hati aku keras , hati aku akan jadi lebih keras dari kerikil . aku terlampau sayang dia sampai aku tanak dia terluka . aku nak dia terus mengejar gadis yang dia suka . biar laa dia cuba dapatkan gadis tuh . aku tanak hati aku terus terluka . terluka sebab mengharapkan kasih dan sayang dia .

even dia tetap text aku , tapi aku hanya mampu pandang jee . aku tanak rep . jahat aku kan ? takpe laa , nanti dia okay laa tanpa aku . and aku pun akan okay jugak tanpa dia . huhu . act , aku pun tak paham kenapa kali neh aku betul-2 jauhkan diri dari dia . before this aku tak sanggup nak buat tahuk ! aku tak sampai hati . aku tanak dia sedih . *even aku terpaksa menyakitkan hati aku sendiri . but , its okay

now M hanya melakukan aktiviti mengeLIKE status-2 aku yang sememangnya aku tuju dekat dia . dan aku hanya mampu view WALL dia even aku ada gamba dengan dia . aku buang dia dari sibling , aku off IM sentiasa , aku IGNORE text dia . how mean i am ! last moment dgn dia ? hang dekat KFC , duduk satu meja , jalan berdua . how i miss that moment very much guys . 

i hope , M akan sentiasa cuba mendapatkan cinta gadis yang digilainya tanpa bantuan aku lagi , sebab aku dah tak mampu lagi nak tanggung perasaan aku yang aku rasa tak sepatutnya ada untuk dia . biar aku merana asal dia gembira . even BFF aku cakap , JANGAN TERUS BERHARAP ! okay , im doing it darl . no more hopes . aku dah tak kesah dah . aku nak aku dengan Capital-F macam dulu . 

Capital-F ? sape pulak ? hee , my ex . i still love him . and he still loves me too . insyaAllah you , kalau betul kita buleh bersama , then we will . now kita kawan baik kan ? its good to have someone like you as my friend  biey . 

thats the thing for tonight . dinner time . i'm hungry ! hee 

p/s : insyaAllah , kalau aku masih ditakdirkan menjadi sahabat Capital-M , aku takkan pernah menolak :)

i love you , just the way you are =)

Thursday, December 8, 2011

THANX MY CHESS BUDDY :)

aku update blog lagi ? haha . melampau . aku a bit sad act hari neh . thinking about capital-M . misshimlikecrazy ! so suddenly one of my chess buddy neh , ARIF do something to cheer me up . huhu . at first aku tak tahu pun he is trying to cheer me up , kitorang just comment pasal lagu jee . then dia cakap apa aku tak paham . *sengal kau buat aku pening . 

thanx again buddy , aku ingat ke menda apa laa mengarut , rupanya nak bagi aku happy . haihhh kau neh , nasib laa kau lagi terer main chess dari aku . haha . so thats the thing nak cakap petang neh . next time blogging lagi okay . 

p/s : i'm waiting for capital-M :(


i love you , just the way you are =)

Wednesday, December 7, 2011

DAY HANGOUT :)

assalamualaikum bloggers . hee , hari neh aku hang dengan aaena and adik dia aaina jugak . haha . pergi interview kerja . last-2 aku rasa macam tak sanggup jee nak keje tempat tuh . ada nak letak aku dekat bahagian masak , okay memang buang tebiat laa kan . haha . dekat rumah pun aku malas , neh nak suh aku masak . memang tak laa kan .

okay lepas kitorang interview tuh , pegi laa lepak dekat rest house . snap-2 picture kan . *dah memang hobi aku snap-2 neh haa . tgh snap-2 tuh , tgok laa dekat langit . mula-2 awan tuh berkepul ke atas jee . last-2 tahu dia jadi macam mana ? tgok pic dekat bawah neh

haa , mesti tak percaya aku amek kan ? serius aku amek gambar neh pakai phone aku . tak percaya buleh jengah FB aku *just to confirm laa kan . agak-2 korang gamba apa ek ? aku pun tak reti nak cakap gambar apa , sebab aku pun tak tahu . aku letak dekat fb , macam-2 diorang teka . dolphin laa , itik laa . pada aku laa kan , macam duyung pun ada . haha . *okay , takde kene mengene . bhaha

so , lepas lepak dekat rest house tuh , kami pegi dataran raub pulak . buat photoshoot sendiri . haha . nak tgok gamba ? okay aku tunjuk sikit laa eh . 

satu jee laa dulu yea , line macam apa jee haa . haha . next time blogging lagi laa ek . 

p/s : saya rindu awak capital-M :'(



i love you , just the way you are =)

Monday, December 5, 2011

VIRUS BARU DEKAT FACEBOOK ?

assalammualaikum . okay , now aku nak share something yang aku jumpa dekat FACEBOOK baru jee tadi . ada virus baru dekat fb . agak bahaya laa kan . aku nak cakap tak reti , kotg baca jee laa pic kat bawah neh sendiri . 

okay , now korang pikir sendiri laa bahaya ke tak kan . kalau kena neh , sendiri malu tahu . hope korang hati-2 laa . segalanya di hujung jari kan ? so tak mustahil kalau benda neh betul-2 jadi . well sekarang , hackers dah ramai . ada jee aku tgok membe-2 aku dkt fb kene hack doirang punya fb laa , twitter apa . jahat betul korang wahai hacker . kenapa laa aniaya orang sampai macam tuh sekali . kesian ouhhhh >.< . 

kay laa , itu jee untuk hari neh . aku nak share tuh jee sebagai peringatan kita bersama okay . so guys , BEWARE WITH TECHNOLOGY !

p/s : nak keluar dgn my girl , pergi cari kerja . biasa laa cuti-2 neh . hee . adios amigos >.<


i love you , just the way you are =)

Friday, December 2, 2011

AKU TANAK PERGI PLKN LAA :'(

assalammualaikum . okay , now aku nak jerit . TANAK , TANAK and TANAK PERGI PLKN ! aku tanak laa . sape buleh buat aku tak payah pergi PLKN ? tolong aku laa . huahuahua . aku dah laa tgh sedih pasal semalam tak habis lagi , tambah pulak dgn neh , haishh mmg rasa nak nangis laa kan . kenapa dgn smalam ? jap lagi cerita laa . neh nak show something kat korang .

kuang hassam tol laa . dah bila nak pergi nya ? tak suka laa lambat-2 neh . buat nya tgh sambung study ke *insyaAllah* dah kena pergi menda neh pulak . buang masa aku laa . Capital-F aku dapat kumpulan1 , syok laa dia habis dulu . siap gelak kat aku . takpe-2 . jaga laa kamu yea . huhu. aduhai , sedih wehhh . dalam kelas aku , aku sorg jee dapat . kejm gilerr ouh ! takpe laa . REDHA jee aku dapat . kira wakil laa .

okay now , kenapa dgn semalam ? cite sikit jee laa yea . semalam hang dgn Capital-M tau . pergi laa hang dkt KFC dgn dia and BFF aku . nak dijadikan cerita , aku dok satu meja dgn Capital-M and BFF aku dok meja lain dgn boy dia . then mcm biasa laa borak apa semua . aku dah agak dia teringat kat someone nak lagi seat yang kami duduk tuh . aku saje laa menyakitkan hati aku tanya pasal tuh , and dia ubah topik sikit pun tanak jawab aku tanya .

then malam tuh text , aku tanya laa , mesti dia ingat kat tuh kan . and guess what , mmg betul pun . sepanjang dgn aku tuh , kepala dia pikir sidia tuh haa . serius aku menangis . air mata aku tumpah dgn tak semena-mena . #gramatis pulak ayat aku . dah laa aku tgh layan lagu exist-dirantai digelalngi rindu . bapak laa haa . mencurah-curah air mata aku keluar ke ladang gandum #dah tibe kokocrunch pulak . then aku terus tak rep aku ckp aku nak tidur . dia tahu pulak aku tipu .

lantak laa . malas aku rep . buat bodoh jee . dah tgh malam dia text lagi , aku pun balas satu perkataan jee yang huruf dia tak sampai lima alphabet pun . then dia tahu laa kot aku takde mood . dia pun 'hem k' . aku biar jee tak rep . okay stop sampai situ yea . kang aku terindu pulak dekat dia . huhu . #mmg tgh rindu pun even baru tadi dia IM aku . biasalah , aku balas sepatah jee .

okay laa , next time blogging lagi . aku nak layan twitter jap . cari inspirasi sikit . nak siapkan novel aku yang dah lama bertangguh . nasib baik laa aku kemas bilik , jumpa novel yang aku buat tuh . blog novel pun dah lama tak update . haihhhh . adios amigos :)

p/s : rumah dah kosong separuh sebab nak pindah sudaaaa :'(


i love you , just the way you are =)